Ihmiset & kulttuuri

Talonmuotoiset sängyt toivat nuorille työpaikan ja 4H-stipendin

Ihmiset & kulttuuri 13.04.2018

Kaksitoista valtakunnallista stipendiä jaettiin ansioituneille 4H-nuorille viime viikolla.


Kalle Iskala (vas.) ja Konsta Keskitalo vastaanottivat Vuoden 4H-taitajat -stipendin, jonka heille luovutti maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

4H-säätiö myönsi kaksitoista valtakunnallista stipendiä nuorille, jotka ovat olleet pitkään ja tuloksellisesti mukana 4H-toiminnassa. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä jakoi valtakunnalliset stipendit viime viikolla. Lisäksi säätiö myönsi 37 alueellista ja maakunnallista stipendiä.

Tuhannen euron arvoisen Eeno Pusa -stipendin sai Elsi Jääskeläinen Hankasalmen 4H-yhdistyksestä. Hän perusti ensimmäisen 4H-yrityksensä 13-vuotiaana ja keräsi ystävineen rahat kuukauden Amerikan-matkaa varten. Hän on myös järjestänyt 300 hengen Suomi 100 -juhlatarjoilut kunnan itsenäisyyspäivän juhliin

Vuoden 4H-taitajat -stipendin saivat Kalle Iskala ja Konsta Keskitalo Seinäjoen 4H-yhdistyksestä. 14-vuotiaiden nuorten Puusepänliike Mööpeli on saanut niin paljon tilauksia käsityönä tehdyistä talonmuotoisista sängyistä, että he ovat palkanneet apukäsiäkin.

Saku Nyman Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksestä on puolestaan vuoden vapaaehtoinen. Hän on ohjannut lennokkikerhoa kahdesti viikossa vuodesta 2012 lähtien ja tekee vapaaehtoistyötä 4H-harrastuksen parissa keskimäärin noin 16 tuntia viikossa.

Valtakunnallisen 500 euron stipendin saivat Iida Saari (Tervolan 4H-yhdistys), Hanna-Sofia Luoto (Pyhäjoen 4H-yhdistys), Veera Rinne (Pihtiputaan 4H-yhdistys), Jeremias Rahkola (Lapinlahden 4H-yhdistys), Minna Kaunela (Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistys) Elmo Pulli (Liedon 4H-yhdistys).

Metsämiesten säätiön Metsästipendin sai Juho Pitkänen (Laukaan 4H-yhdistys) ja Vuoden 4H-toimihenkilö -stipendin sai Anni Tuikkanen (Uuraisten 4H-yhdistys). Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistykset vastaanottivat Vuoden kansainvälinen toimija -stipendin.

Lue lisää:

Lista alueellisista ja maakunnallisista stipendeistä

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT