Ihmiset & kulttuuri

Arvio: Ämpärisketsit vaatisivat toimiakseen kunnon sokerihumalan

Linnanmäellä pääsee nauttimaan karusellikyytien lisäksi teatterista. Uuden iloisen teatterin Tuhansien ämpärien maa -juhlaesitys tosin kompuroi omiin puujalkoihinsa.
Tuhansien ämpärien maan huippukohdat ovat aivan alussa ja lopussa, kun koko kaarti musisoi yhdessä.

Uuden iloisen teatterin käsiohjelma on pullollaan tuttuja nimiä. On Viivi Pumpanen, Jussi Lampi ja Mikael Saari sekä nippu Tanssii tähtien kanssa -tanssijoita. 40 vuotta täyttävän UIT:n tämän kesän komediapläjäys kosiskelee yleisöä jo esittelyteksteissään.

Yksi UIT:n perusperiaatteista on, että ryhmä tekee hömppää eikä taidetta. Tuhansien ämpärien maa -juhlaesitys tähtää juuri tähän, sillä näyttävien laulu- ja tanssinumeroiden ryhdittämä show rakentuu pitkälti kieli poskessa väännettyjen sketsien varaan.

Yleisölle ei anneta juuri aikaa saada naurumoottoreita käyntiin, vaan heti alkupuolella tykitetään hitusen ontuvilla puujalkavitseillä. Kunnon hihityksen pohjaksi olisi ehkä pitänyt nauttia pari hattaraa tarvittavan sokerihumalan synnyttämiseksi. Yhtenäistä juonta esityksessä ei varsinaisesti ole, mitä nyt ämpäreitä yritetään tuputtaa useampaankin ohjelmanumeroon.

Ohjaaja Jaakko Saariluoma tuntuu laskevan liikaa huumorin varaan, mikä on harmi. Illan parasta antia ei ole suinkaan sanallinen huumori, vaan näyttävät musiikkikohtaukset. Miesnäyttelijöiden kilpalaulu sekä alku- ja loppukohtausten spektaakkelimaiset esitykset ovat niin herkullisia, että niitä olisi suonut mahtuvan illan ohjelmaan enemmänkin.

Kehnoja vitsejä voi kertoa itsekin, mutta musikaalimaista taikaa ei moni kotioloissa pysty loihtimaan.

UIT:n Tuhansien ämpärien maa Linnanmäen Peacock-teatterissa 16.6. saakka.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Teatteriarvio: Pieni merenneito luo uskomattoman merenalaisen maailman estradille

Teatteriarvio: Näin häikäilemättömän hyvää ja kimaltelevaa nunnakuoroa ei ole kuunaan nähty

Musiikkiteatterin rutistus: 1 500 talkootuntia vaatinut katsomo ja esitys valmiiksi ajallaan – "Henkinen tuki ja huumori pelastavat"