Ihmiset & kulttuuri

Oletko kyllästynyt kestitsemään muita vai tartutko mielelläsi kauhan varteen? Kerro, miten teillä suhtaudutaan kesävieraisiin

Kuuluuko urakoitsijalle tai remonttimiehelle tarjota ruokaa? Kauanko kesävieraita pitää passata? MT kartoittaa lukijoiden kokemuksia ja mielipiteitä vieraiden kestitsemisestä kyselyssä.
Jaana Kankaanpää

Kesä on maalla usein vilkasta aikaa: Kynnysmatot täyttyvät kengistä, kun sisään astelevat sukulaiset, urakoitsijat, tarkastajat, remonttimiehet ja hyvänpäiväntutut.

Monessa paikassa myös tuvan pöytä täyttyy ja tiskikone laulaa.

Omasta kodista voi kuin huomaamatta tulla kesäinen kestikievari. Samalla joudutaan ennen pitkää pohtimaan, miten vieraita kuuluisi kohdella.

Kuuluuko urakoitsijalle tarjota ruokaa? Kutsutaanko kaikki kävijät pöytään vai onko päätalon ruokapöytä vain isäntäväkeä ja heidän lähipiiriään varten?

Onko vaimon tehtävä päivystää kesällä kauhan varressa?

Pitääkö aittaan majoittuneita kesävieraita passata ja kauanko ruokaa tarjotaan? Vai odotatko, että ruokaa vastaan vieraat myös auttavat tilan töissä?

Oletko kyllästynyt kestitsemään kesävieraita, vai onko soppakauhan varressa oleminen ilo?

Kerro ajatuksesi MT:n kyselyssä tai kommentoi alle. Kysely vie korkeintaan muutaman minuutin ja siihen voi vastata anonyymisti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokavisa ja Pekka Heikkisen leipomo saivat ruokakulttuuripalkinnon

Venäläinen huippukokki innostuu tummasta leivästä: "Uhkana maassa on terveellisen ruokakulttuurin puuttuminen"

Sianteurastus oli entisaikojen Suomessa ja Kiinassa tärkeä seremonia: Läski otettiin talteen tarkimmin, vaikka sisäelimiä kaapimalla