Ihmiset & kulttuuri

Video: Vanha savotta järjestetään taas viikonloppuna – näin pörisivät tapahtuman veteraanikoneet viime vuonna

Sepät takovat, maamoottorit puksuttavat ja riukuaitaa rakentuu.
Pärekaton naputtelua.

Vanhan Savotan Kämppä Kaupan pihapiirissä haitarit soivat, traktoreita käynnistellään ja perinnetyönäytökset vievät vanhan ajan tunnelmaan seuraavana viikonloppuna 15. kerran. Tapahtuma järjestetään Rautajärven kylällä Pälkäneellä Kaakkois-Pirkanmaalla.

Koko viikonlopun ajan kentällä on nähtävillä erilaisia vanhoja traktoreita, jätkien ajopelejä, maamoottoreita, metsäkoneita ja työvälineitä sekä erilaisia eläimiä. Perinnetyönäytökset pyörivät pitkin päivää.

Pellon reunalle nousee viikonlopun mittaan riukuaitaa, ahjot käyvät kuumina seppien takoessa ja maamoottorit puksuttavat. Moottorisahalla kuoritaan tukkeja ja välillä viilataan sahaa.

Lottamuseon Lottaperinneyhdistys ry tarjoaa tapahtumassa käyville maistiaisiksi kahvinvastiketta, jolla sotavuosina “kahvia” korvattiin. Kahvivastike itsessään on tehty rukiista, ohrasta ja sikurista.

Videolta nähdään näyttelyn menoa viime vuodelta. Liput tapahtumaan maksavat aikuisilta 8 euroa ja lapsilta 2 euroa. Myyntipisteissä käy vain käteinen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lasten maatalousnäyttely Mansikissa Jokioisilla saa maistella ja ihmetellä – "Vaikka aika on muuttunut, niin lapset ja lapsen mieli ei"

Okrassa yli 81 000 kävijää – loppusiivouksen hoiti vuolas sadekuuro

Okrassa avauspäivänä lähes 17 000 kävijää – toinen näyttelypäivä avautui aurinkoisena