Ihmiset & kulttuuri

Uusi tangokuningas valitaan tänä iltana Seinäjoella

Finaaliin osallistuu kuusi laulajaa. Uusi Tangokuningatar kruunataan lauantaina.
LEHTIKUVA/TIMO AALTO
Tangokuninkaaksi valittiin viime vuonna orimattilalainen Teijo Lindström.

Uusi tangokuningas valitaan tänään Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Kilpailun tangokuningasfinaaliin osallistuu kuusi laulajaa, joista vain yksi on kilpaillut aikaisemmin tangokuninkaallisen kruunusta.

Markkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki kertoo, että finalistit muistuttavat esiintyjinä paljon toisiaan, vaikka ikäeroa vanhimman ja nuorimman kilpailijan välillä on yli 20 vuotta. Nuorimmat kilpailijat ovat 27-vuotiaat yleisön suosikki -äänestyksen voittanut Tino Ahlgren Turusta ja Pyry Hautamäki Piikkiöstä. Vanhin kilpailija on tangon lisäksi myös teatterimusiikkia esittänyt Marko Haapaniemi, 48, Kemistä.

Espoolainen kuningaskokelas Jarno Kokko, 37, on nähty tangokuningasfinaalissa aikaisemminkin vuonna 2014. Petri Kiiski, 38, Huittisista pääsi viime vuonna Tangomarkkinoiden semifinaaliin asti. Nurmeksen Mikael Mäkkeli, 38, on aikaisemmin yrittänyt päästä tangokuningasfinaaliin 1990-luvulla.

Johtaja: Vaativampi kuin muut laulukilpailut

Tangofanit pääsivät bongaamaan kuningaskokelaita jo keskiviikkona, kun Tangomarkkinat avattiin tangoa tanssien ja laulaen Seinäjoella.

Haapamäen mielestä tangolaulukilpailu on vaativampi kuin monet televisiosta tutut laulukisat. Tangossa pitää hyvän lauluäänen lisäksi välittyä tangon tunne. Lisäksi Haapamäki näkee kilpailun tarjoavan voittajalle parhaassa tapauksessa vuosikymmenien uran.

Finalistit laulavat vapaavalintaisen kappaleen sekä yleisön Meidän Tango -kyselyssä toivomia kappaleita. Tänä vuonna tangokuninkaallisia valitaan 34. kerran. Neljänä vuonna naiset ja miehet kilpailivat toisiaan vastaan, ja tangokilpailuissa valittiin vain yksi kuninkaallinen.

Tangokuningatar-finaali kilpaillaan lauantaina Seinäjoella.

Lue myös:

Tangokuningatar ampui ensimmäisen hirvensä 15-vuotiaana: "Metsästys on hieno harrastus"

Aiotko tangolaulajaksi? Aino Niemi kertoo, kuinka pärjäät kisassa, kuinka hänestä tuli kuningatar ja kuinka kruunulle kävi

Kyösti Mäkimattilan vinkit tangokilpailijoille: Sisäistä teos, unohda rakennekynnet

Aiotko seurata tangofinaalia? Katso, noudattaako suosikkisi tangokuninkaan neuvoja

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kannelmäen kultakurkku Amadeus Lundberg täyttää 30 vuotta – ”Jos suomalainen katsoo mustalaista vinoon, hän katsoo samalla vinoon omaa kulttuuriaan ja historiaansa”

Maitotilan tytär ja tangokuningatar vaatii lisää hintaa kotimaiselle ruualle – "Ei Suomi voi jättäytyä vain tuontiruuan varaan"

Katri Helena ei pääse esiintymään Tangomarkkinoille: "Lääkitys on aloitettu, mutta ottaa oman aikansa ennen kuin arvot kohentuvat"