Ihmiset & kulttuuri

Herra Hakkarainen hurmaa suomalaiset – Mauri Kunnaksen tarinat keräsivät teattereihin suurimmat yleisöt

Herra Hakkarainen esiintyi kaudella 2016/2017 yhteensä kolmen näytelmän nimikkohahmona. Yksi näytelmistä oli koko kauden katsotuin.
Turkulaisen Linnateatterin Herra Hakkarainen harrastaa -näytelmä oli kauden 2016/2017 katsotuin. Sami Markus esitti unissakävelystä tunnettua herra Hakkaraista.

Kotimaisista kirjailijoista teattereiden vetonaulaksi nousi näytäntökaudella 2016/2017 Mauri Kunnas. Kirjailijan teoksiin pohjautuva Herra Hakkarainen harrastaa -näytelmä houkutteli Turussa Linnateatteriin yhteensä 42 016 katsojaa. Katsojamäärältään se oli kauden suosituin esitys.

Lisäksi Kunnaksen teosten pohjalta oli dramatisoitu näyttämöille Koirien Kalevala, Herra Hakkaraisen yö ja Herra Hakkarainen seikkailee. Yhteensä Kunnaksen luomaan maailmaan sukelsin teatterin avulla 72 677 katsojaa kaudella 2016/2017.

Näytelmistä toiseksi eniten katsojia syksyllä 2016 ja keväällä 2017 keräsi Helsingin Kaupunginteatterin musiikkinäytelmä Kirka – Surun pyyhit silmistäni (40 069 katsojaa). Kolmanneksi suosituin oli niin ikään Helsingin Kaupunginteatterin Komisario Palmun erehdys (39 630 katsojaa).

Kahdessakymmenessä katsojamäärältään suosituimmassa esityksessä oli kuusi puhenäytelmiä ja viisi musiikkiteatteriesitystä. Lasten- ja nuortennäytelmiä kärkikahinoihin mahtui kolme.

Tiedot selviävät Teatterin tiedotus­keskuksen Tinfon julkaisemista Teatteri­tilastoista.

Lue lisää:

Pirkanmaalla ja Uudellamaalla käydään ahkerimmin teatterissa – Pohjois-Karjalassa lietsotaan teatteri-intoa vahvalla paikallistuntemuksella

Kansallisooppera ja Joensuun kaupunginteatteri saivat teattereista suurimmat tuet myytyä pääsylippua kohti

Lue lisää

Kirja-arvio: Mauri Kunnaksen Joulupukki-saaga saa jatkoa – mutta onko keski-ikäisiä tonttuja olemassa?

Tasa-arvo ei vielä toteudu teattereissa: ohjaajista ja käsikirjoittajista selkeästi suurin osa miehiä

Mauri Kunnas täyttää 70 vuotta – menestyneintä lastenkirjaa on myyty maailmalla 1,5 miljoonaa kappaletta

Koiramäen taloa kunnostetaan talkoovoimin – 1800-luvun tunnelma lumosi Mauri Kunnaksen