Ihmiset & kulttuuri

Laulaja-näyttelijä Hanna-Riikka Siitonen on kuollut

Siitonen oli kuollessaan 47-vuotias.
Hanna-Riikka Siitonen oli mukana Uusi päivä -sarjan kutsuvierasnäytännössä Helsingissä syyskuussa 2010. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Taikapeili-yhtyeestä ja Uusi päivä -televisiosarjasta tunnettu laulaja-näyttelijä Hanna-Riikka Siitonen on kuollut. Asia vahvistettiin STT:lle hänen lähipiiristään. Siitonen oli kuollessaan 47-vuotias.

Siitosen ja Nina Tapion Taikapeili-duo tuli tunnetuksi 1990-luvulla hitillään Jos sulla on toinen. Taikapeilissä vahvat vokaaliosuudet yhdistyivät melodiseen tanssibeatiin ja konepoppiin.

"Ja me laulamme aina. Automatkalle kanssamme joutuneet voivat vahvistaa tämän, Hanna-Riikka Siitonen kertoi STT:lle vuonna 1994, kun Taikapeilin menestysalbumi Suuri salaisuus oli vastikään ilmestynyt."

Taikapeili-yhtyeeltä ilmestyi kolme studioalbumia 1990-luvulla.

Ylen Uusi päivä -tv-draamasarjassa Siitonen näytteli Lisbeth "Lissu" Kanervaa vuodesta 2010 alkaen. Hän kertoi talvella jäävänsä sairauslomalle.

"Minun on näyttelijänä kuitenkin tullut aika kiittää ja kätkeä valtava kasa muistoja sydämeeni", hän välitti terveisensä sarjan seuraajille Instagramissa.

Teatteritaiteen maisteri esiintyi useissa musikaaleissa, ja estradeina toimivat muun muassa Helsingin kaupunginteatteri, Linnanmäen Peacock ja Svenska Teatern.

Siitonen oli kysytty studio- ja taustalaulaja. Hän oli Taikapeili-kumppaninsa Nina Tapion kanssa esimerkiksi useaan otteeseen Euroviisujen Suomen-edustajien taustakuorossa. He tavoittelivat myös paikkaa viisuedustajina vuonna 2006.

Artistikykyjä luotaavassa Idols-viihdeohjelmassa Siitonen toimi laulunopettajana.

Lapsuudenkodissa musiikilla oli vahva kaikupohja, mikä juontui isä Matti "Fredi" Siitosen urasta levylaulajana. Siitosen äiti Eva-Riitta Siitonen on ollut Helsingin ylipormestari.

Hanna-Riikka Siitonen oli naimisissa näyttelijä Janne Virtasen kanssa, ja heillä on tytär.

Helsingin Sanomien mukaan Siitonen sairastui vuonna 2000 kilpirauhassyöpään, oli viime viikot saattohoidossa ja kuoli maanantaina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nummella kukkivat Suomen kauneimmat pelargonit

Suomalaisten vihan kohteita selvitettiin – puhelinmyyjät, rasistit ja poliitikot herättivät eniten kiukkua, prosentti suomalaisista inhoaa Vappu Pimiää

Suomen parhaaksi festivaaliksi valittu John Smith ei halua kasvaa