Ihmiset & kulttuuri

Haluatko keskustella tuottajan kanssa musiikin tahtiin? Lähde Kauhajoen Ruokamessuille

Kauhajoen Ruokamessuilla on ensimmäistä kertaa tarjolla myös musiikkia, sillä messuja vietetään yhdessä Eteläpohjalaisten Spelien kanssa.
Jyrki Johannes Tervo

"Messuilla on herkkuja laidasta laitaan, ja täällä pääsee keskustelemaan ruuan alkuperästä tuottajien kanssa", mainostaa messupäällikkö Riitta Alapiha.

"Näytteilleasettajillakin on ajatus, että kun kävijöitä on paljon ja pohjalainen on suora puheissaan, niin saa rehdin palautteen siitä, onko konjakilla maustettu sinappi tai salmiakilla höystetty hunaja hyvää ja kannattaako sitä valmistaa."

Kauhajoelle Hämes-Havusen pihapiiriin on 28:tta kertaa tulossa noin 140 pientä ja keskisuurta ruuan tuottajaa tai muuta näytteilleasettajaa. Kolmen päivän ajan elo-syyskuun vaihteessa tarjolla on hyvän ruuan höysteenä kansanmusiikin huumaa.

Alapihan mukaan jo pelkästään Hämes-Havusen pihapiiri on kokemisen arvoinen, koska se on aito pohjalaismiljöö, umpipiha, josta huokuu eteläpohjalaisuus.

"Jotkut tulevat tänne juurilleen, ja monet perheet tulevat viettämään mukavan messupäivän."

Perjantaina 31.8. messuilla järjestetään seminaari Narinajuustoa ja karviaishilloa, missä tarkastellaan musiikkia ja ruokaa moniaistisena kokemuksena. Messulipulla pääsee seminaaritelttaan.

Alapihan mukaan messuille odotetaan noin 13 000 kävijää.

Kauhajoen Ruokamessut 31.8.-2.9.2018

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomi saa ensi vuonna pääosan maailman suurimmilla ruokamessuilla – MTK allekirjoitti perjantaina sopimuksen Berliinin Grüne Wochen pääkumppanuudesta

Maailman suurimmat ruokamessut avautuivat Berliinissä – "Arktinen ruoka on kasvava trendi"

Suomi ponnistaa Berliinin ruokaviikolle erikoistuotteiden, ruokamatkailun ja satavuotisjuhlan voimin