Ihmiset & kulttuuri

Puuttuuko lapsuutesi suosikkikirja lähikirjastostasi? – Äänestä mistä lastenkirjoista pitäisi ottaa uusintapainos

Tammen ja kirjastojen yhteistyöhankkeessa kymmenen vanhaa kirjaa tuodaan uudelleen kirjastojen saataville.
Kari Salonen
Suosituimmat lastenkirjat ovat kirjastoissa ahkerassa käytössä, eivätkä ne kestä kulutusta loputtomiin.

Kirjakauppojen valikoimat keskittyvät pitkälti uutuuksiin, mutta kirjastoista haetaan usein vanhoja klassikkokirjoja. Erityisesti tämä painottuu lastenkirjoissa, kun vanhemmat ja isovanhemmat haluavat lukea lasten kanssa omia suosikkikirjojaan vuosien takaa.

Ahkerassa käytössä olevat kirjat kuluvat nopeasti, ja niitä joudutaan poistamaan kirjastojen valikoimista. Jos painos on myyty loppuun, ei korvaajaa puhkiluetulle kirjalle välttämättä löydy.

Syyskuun ajan kenellä tahansa on mahdollisuus äänestää, mitkä kustannusosakeyhtiö Tammen suosituista lastenkirjoista ansaitsevat uusintapainoksen. Tammen ja kirjastojen yhteisessä hankkeessa voi äänestää suosikkejaan yli 40 kirjan joukosta. Kymmenestä eniten ääniä saaneesta kirjasta otetaan uusintapainokset, joista kirjastot voivat tilata kirjoja valikoimiinsa.

Mukana äänestyksessä on muun muassa Neiti Etsiviä, Mikko Mallikkaita, Viisikoita sekä Teemu- ja Aino-kirjoja.

Äänestysaika päättyy sunnuntaina 30. syyskuuta. Äänestykseen voi osallistua alla olevan linkin kautta.

Lue lisää

Äänestä suosikkiteostasi

Lue lisää

Kirjallisuuden klassikot voivat olla pakkopullaa, mutta niitä myös rakastetaan – Kiinnostus syntyy lukuharrastuksen syventyessä

Isä vankilassa ja mummi kuolemankielissä – uudet lastenkirjat kertovat nykyajan möröistä ja kummituksista

Rakastettu kuvakirjahahmo syntyi yllättäen yläkoulun jälki-istunnon aikana – "Oppilaat sanoivat, että tuohan olen ihan kuin minä"

Kirja-arvio: Tuomiopäivän ennustaminen on poliitikoille tuttu perustekniikka – 2020-luvulla ilmastonmuutos on riittävän lihava maali murehtijoille