Ihmiset & kulttuuri

Legendaarisen Ukko-Pekan kyytiin pääsee viikonloppuna - höyryjunan tuoksuista, äänistä ja nostalgisesta sisustuksesta riittää virikkeitä kaikille aisteille

Höyryjunalla voi matkustaa viikonloppuna Etelä-Suomessa.
Stina Haaso
Höyryjunan kyytiin pääsee viikonloppuna Etelä-Suomessa.

Legendaarinen Ukko-Pekka -höyryveturi kuljettaa matkustajia taas viikonlopun aikana. Lauantaina ajetaan Helsingin ja Kirkkonummen väliä. Sunnuntaina höyryjuna puksuttaa Helsingin ja Riihimäen välillä. Tähänastiset juna-ajelut ovat olleet hyvin suosittuja.

Paluun entisaikojen junamatkojen tunnelmiin mahdollistaa Reijo Sarantila, joka omistaa Ukko-Pekka -veturin. Hän teki työuransa myös junien parissa: ensin lämmittäjänä ja sitten kuljettajana.

Nyt Sarantila toimii Höyryveturimatkat 1009 Oy:n toimitusjohtajana. Juna kulkee talkoohengellä eikä porukalle makseta palkkaa.

Sunnuntaina Ukko-Pekan mukana matkustaa myös joulupukki. Höyryjunassa pääseekin varmasti joulutunnelmaan: Sen tuoksuista, äänistä, nostalgisesta sisustuksesta ja vauhdin hurmasta riittää virikkeitä kaikille aisteille.

"Nyt mahtuu mukaan hieman yli 300 henkeä. Veturissa pääsee matkustamaan erityisellä lipulla", Sarantila kertoo.

Suomen toinen toimiva Ukko-Pekka on VR:n omistuksessa. Se veti Suomen viimeisen aikataulun mukaisen höyrymatkustajajunan 22.5.1975 kello 8.15 Pieksämäeltä.

Lue lisää: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/artikkeli-1.335989

Lue lisää