Ihmiset & kulttuuri

Vaatekutsujen siivittämänä kasvanut lastenvaatemerkki voitti ensimmäistä kertaa jaetun Tekstiilin ja muodin palkinnon

Kilpailun suojelijana toimii eduskunnan puhemies Paula Risikko.
Laura Kuivalahti
Puhemies Paula Risikko (vas.) luovutti ensimmäisen Tekstiilin ja muodin palkinnon Nosh Companyn toimitusjohtaja Hanna Rannilalle. Lymed Oy:n toimitusjohtaja Teija Toikka vastaanotti kunniamaininnan. Kuvassa myös Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

Suomalainen lasten- ja naistenvaatteita valmistava Nosh Company voitti ensimmäistä kertaa jaetun Tekstiilin ja muodin palkinnon. Palkinnon suojelija, eduskunnan puhemies Paula Risikko luovutti 10 000 euron palkinnon keskiviikkona Helsingissä.

Vuonna 2009 perustetun hämeenlinnalaisen yrityksen vaatteita alettiin myydä kotikutsuilla vuonna 2013, mikä mahdollisti nopean kasvun. Vaatekutsuja järjestää tällä hetkellä 115 edustajaa.

Vuonna 2014 yritys laajensi naistenvaatteisiin, jotka muodostavat tällä hetkellä 60 prosenttia yrityksen myynnistä. Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli 8,4 miljoonaa euroa.

"Huikeinta brändillemme on ollut se luottamus, että tuhannet ruuhkavuosiaan elävät kutsujärjestäjämme ovat avanneet oven omaan olohuoneeseensa ja tarjonneet siellä ystävilleen mahdollisuuden tehdä ostoksia meidän tuotteistamme", sanoo Nosh Companyn toimitusjohtaja Hanna Rannila.

Yrityksen vaatteet valmistetaan luomupuuvillasta eurooppalaisissa tehtaissa.

Kunniamaininnan kilpailussa sai lääkinnällisiä painevaatteita valmistava tamperelainen Lymed Oy.

Paula Risikolle kilpailun suojelijana toimiminen on mieluinen tehtävä, sillä hän kertoo seuraavansa muotia. Kansanedustajan pukeutumista seurataan myös tarkasti.

Voittajan valinta ei Risikon mukaan ollut helppo tehtävä.

"Olen ollut monissa hallitusohjelmaneuvotteluissa ja tämä oli melkein pahempi."

Palkittujen lisäksi finaaliviisikossa olivat uutta tekstiilikuitua kehittävä Infinited Fibre Company, työvaateyritys Touchpoint sekä miesten ja naisten rentoa pukeutumista tarjoava Billebeino.

Tekstiilialalla on aiemmin jaettu muun muassa Kultainen vaatepuu ja Vuoden muotiteko -palkintoja, jotka ovat painottuneet vahvasti muotipuoleen. Uuden palkinnon tarkoituksena on nostaa esille myös tekstiilipuolta.

Ehdotuksia kilpailun osallistujista tuli 122. Tuomaristo painotti valinnassa muun muassa kasvuhakuisuutta, innovatiivisuutta sekä kestävää kehitystä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Eduskunta hyväksyi istumajärjestyksen muutoksen: RKP siirtyy salissa keskemmälle, PS oikeaan laitaan

Eduskunnan tuolileikki jatkuu: Varapuhemies Risikko hakee ratkaisua RKP:n ja perussuomalaisten kiistaan istumajärjestyksestä

Uudet kansanedustajat aloittavat työnsä: "Todella jännittävää, tiukka aikataulu ja ohjelmaa on paljon"