Ihmiset & kulttuuri

Uusien maajussien joukossa on kukanviljelijä ja kaalikääryleyrittäjä

MTV3 esittelee Maajussille morsian -tähdet tänään. Nuorin on 25-vuotias Antti Lapinlahdelta, vanhin 64-vuotias Jouko Hyvinkäältä.
Pentti Vänskä
Maajussille morsian -tv-sarja alkaa taas. Tällä kertaa mukana on yksi nainen.

Maajussille morsian -tv-ohjelman uudet kumppania etsivät maajussit on julkaistu. MTV3-kanava esittelee heitä lauantai-iltana, mutta MT lyhyesti tässä. Tuotantokausi on 12. ja elämänkumppania etsiviä maajusseja mukana kahdeksan.

Nuorin maajussi on 25-vuotias Antti Lapinlahdelta. Kotitila juontaa 1850-luvulta, ja Antti kasvattaa siellä ylämaankarjaa, viljelee rehua, tekee metsätöitä, pitää kesällä tilapuotia keikkailee rokkitähtenä Suomessa ja ulkomailla.

Haapamäellä asuva 34-vuotias Juho puolestaan viljelee muun muassa ohraa, kauraa ja kuminaa, on osakkaana perheensä kaalikääryleyrityksessä ja harrastaa liikuntaa.

Mynämäkeläinen Arttu, 26, pyörittää sukutilaa, polttopuuyritystä ja ajaa metsäkonetta.

Hyvinkääläisen Joukon, 64, elämäntilanne on täysin erilainen, sillä hän on eläkkeellä ja matkustelee. Hän on eronnut yli 20 vuotta sitten, kolme lasta ovat aikuisia ja yksi lapsenlapsikin on.

Korpikoskelainen eli mikkeliläinen Sari, 54, kasvattaa ja myy kukkia ja yrttejä ja pitää monipuolista eläintilaa, jossa on hevosia, aaseja, minipossuja, kanoja, kukko ja kaksi koiraa. Tyttäret ovat muuttaneet kotoa.

Jämsän Koskenpäässä on isännöinyt sukutilaa vuodesta 2014 Johan, 40, joka valmistaa perinneruokia, kuten joululaatikoita ja simaa, vuokraa peltoa, hoitaa metsää ja pyörittää sahaa.

31-vuotias Lauri Velkualta hallinnoi 1540-luvulta olevaa sukutilaa, jolla on maatilamatkailua, mökkejä ja lihakarjaa. Työnä on myös kesäravintolan ja rokkifestareiden pyörittäminen.

Raaseporilainen Patrick, 41, on suomenruotsalainen 2,5-vuotiaan tyttären isä, joka pyörittää mallasohraa ja syysvehnää kasvattavaa tilaa. Harrastuksiin kuuluvat jääkiekko, metsästys, ruoanlaitto ja laskettelu.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maajusseilla takana ikimuistoinen ja rankka kesä: Tuomon ja Marjon rakkaus kukoistaa kuvausten jälkeenkin

Juulian ihastuminen toiseen naiseen yllätti Maajussille morsiamen Antti-Jussin: "Miten voi lukea ihmistä näin väärin?"

Maajussit valitsivat morsiamensa: "Ei olisi villeimmissäkään unelmissa uskonut, että näin nopeasti voisivat asiat tapahtua"