Ihmiset & kulttuuri

Kristityn tehtävänä on rakastaa

Armo on sitä, että langennut ihminen saa uuden mahdollisuuden.
Meri Vilen
Helsingin Saalem seurakunnan johtajan Mika Yrjölän mukaan yhteiskunnallisen keskustelun polarisoituminen näkyy myös uskonnon saralla.

Helsingin Saalem seurakunnan jäsenmäärä on viimeisen seitsemän vuoden aikana kasvanut reilulla 500 henkilöllä. "Kasvumme on vahvan maahanmuuttajatyön sekä lapsi- ja nuorisotyön ansiota. Meillä on kastettu yli sata maahanmuuttajaa", seurakunnan johtaja Mika Yrjölä kertoo.

Saalemin sunnuntai-aamupäivien kokouksissa käy keskimäärin tuhat ihmistä viikottain. Jäseniä seurakunnassa on 3600.

Kuuden lapsen isänä Mika Yrjölä kantaa huolta ateismin lisääntymisestä nuorison keskuudessa. Yhteiskunnallisen keskustelun polarisoituminen näkyy hänen mukaansa myös uskonnon saralla.

"Käsitys armosta on muuttunut. Nykyisin armo ymmärretään niin, että kaikki on sallittua. Tosiasiassa armossa on kyse siitä, että mokannut ihminen saa Jeesuksen sovitustyön ansiosta syntinsä anteeksi."

"Haasteenamme on välittää evankeliumi ymmärrettävällä tavalla nuorelle sukupolvelle. Tehtävässä olennaista on rakkaus, eli se, kuinka palavasti rakastamme Jumalaa ja ihmisiä."

Seurakunnan näkynä on tavoittaa Jumalan rakkaudella 30 000 pääkaupunkiseudun asukasta. Toiminta on hyvällä alulla. Viime syksynä järjestettyyn jäähallitapahtumaan kokoontui 8 000 ihmistä.

Lue myös

Kristinuskolla vankempi asema maaseudulla – pääkaupunkiseutu on maallistunut nopeimmin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jumala mielessä, harrikka haarojen välissä

Päivi Räsäsen kommentit kirvoittivat taas eropiikin kirkosta

Kirkoista kauppapaikkoja?