Ihmiset & kulttuuri

Monessa liemessä keitetty Merja Ylä-Anttila: "Maailmanlopun maalaaminen on edesvastuutonta"

Ylen toimitusjohtajan mielestä nuorten ympäristöahdistusta ei pidä kasvattaa
Kari Salonen
Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila arvioi, että lintukodon aika on ohi.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila on huolissaan nuorten ympäristöahdistuksen kasvamisesta. Ympäristöasiat ovat entistä enemmän esillä myös Ylen lasten ja nuortenohjelmien tekemisessä.

"On tärkeää puhua nuorille ympäristöasioista eikä missään nimessä vaieta. Mutta maailmanlopun maalaaminen on edesvastuutonta. Meikäläisen aikana on nähty jo aika monta maailmanlopun päivämäärää. Voin sanoa, että huomennakin on päivä."

Ylä-Anttila ei halua väheksyä nuorten huolta ympäristöstä. Muutama viikko sitten nähty ympäristölakko oli hänen mielestään osoitus positiivisesta aktiivisuudesta.

"Se, että koululaiset ovat päivän jossain liikkeellä, osoittaa asioiden kiinnostavan. On tärkeää, että ihmiset havahtuvat asioihin. Kun lapset kiinnostuvat ja alkavat toimia, he haastavat myös vanhempiaan ja siitä syntyy tärkeää keskustelua."

1970- ja 1980-lukujen Suomi ei tule enää takaisin.

"Se lintukoto on mennyt. Elämme globaalissa maailmassa, joka on arkea lapsillemme."

Ylä-Anttilan mielestä turvallisuus on silti Suomessa lisääntynyt.

"Suomessa tehdään noin 150 henkirikosta vuodessa. Määrä ei ole muuttunut. Niistä vain murto-osa nousee mediaan, mutta ne nousevatkin sitten enemmän kuin ennen. Suomi on turvallisempi maa kuin koskaan, mutta ihmisillä on turvallisuudesta huoli."

"Ihmisillä on ristiriitaisia mielipiteitä. Toivon, että esimerkiksi maahanmuuttokeskustelussa löydettäisiin parempia rakentavampia tapoja edetä."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yle: Italiassa demokraattinen puolue valmis muodostamaan hallituksen Viiden tähden liikkeen kanssa

Ylen hallintoneuvoston tuleva puheenjohtaja haluaa lisätä maakunnallisten uutisten painoarvoa – mediapomo: "Siinä mennään hakoteille, jos sijoitetaan toimituksia vaikka Sonkajärvelle"

Maaseudulla asuvat eivät koe saavansa vastinetta Yle-verolle – tuleva hallintoneuvoston puheenjohtaja Arto Satonen: "Yle on takuu sille, että maakunnan ääni pääsee kuulumaan"