Ihmiset & kulttuuri

Ilmainen allergiaportaali tarjoaa tietoa, kun kosmetiikka aiheuttaa kutinaa

Verkkopalvelusta löytyy tietoa niin hiustenhoitotuotteiden kuin meikkien raaka-ainetiedoista
Maiju Pohjanheimo
Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry auttaa, kun kosmetiikassa on joku ainesosa, joka ei käyttäjälle sovi.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta auttaa, kun iho kutisee, punoittaa tai ihottuma iskee kosmetiikan käytön yhteydessä.

Yhdistys tarjoaa netissä kosmetiikka-allergisille kotimaisen kosmetiikan Allergiaportaalin. Sieltä voit tilata tuotelistauksia sopivista kosmetiikka- ja hygieniatuotteista, jos vaikka olet jollekin tyypilliselle ainesosalle allerginen.

Hajusteettomista tuotteista voit tilata erillisen tuotelistauksen, vaikka sinulla ei olisi testein todettua hajusteallergiaa. Allergiaportaalista löytyy lisäksi asiantuntijatietoa kosmetiikka-allergioista ja kosmetiikkalainsäädännöstä.

Kosmetiikan Allergiaportaaliin on kerätty tuhansien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden raaka-ainetiedot yhteistyökumppaneiltamme, jotka ovat kosmetiikan valmistajia ja maahantuojia. Verkkopalvelusta löytyy niin ihonhoitotuotteet, meikit kuin hiustenhoitotuotteetkin. Lisäksi löytyy tietoa suppeasta määrästä pyykinpesu- ja huuhteluaineita sekä tiskiaineita.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksellä on myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, josta voit kysyä tietoa kosmetiikka-allergioista ja ihonhoidosta. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan voit olla yhteydessä sähköpostitse, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi.

Jos epäilet, että sinulla on kosmetiikka-allergia, sitä voi testata esimerkiksi lääkärin määräämillä epikutaani- eli lapputesteillä. Jos allergia todetaan, tulee allergiaa aiheuttavia kosmetiikan ainesosia jatkossa välttää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lapsen allergia mullistaa koko perheen ruokailun – joskus on pakko laittaa turvallisuus terveellisyyden edelle

Hellan kulmalla: Allergiakokkina kerran vuodessa

Metsäkylpy suojaisi allergioilta – tutkijat selvittävät, miten metsän hyvät ominaisuudet saataisiin sisätiloihin