Ihmiset & kulttuuri

Ilmainen allergiaportaali tarjoaa tietoa, kun kosmetiikka aiheuttaa kutinaa

Verkkopalvelusta löytyy tietoa niin hiustenhoitotuotteiden kuin meikkien raaka-ainetiedoista
Maiju Pohjanheimo
Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry auttaa, kun kosmetiikassa on joku ainesosa, joka ei käyttäjälle sovi.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta auttaa, kun iho kutisee, punoittaa tai ihottuma iskee kosmetiikan käytön yhteydessä.

Yhdistys tarjoaa netissä kosmetiikka-allergisille kotimaisen kosmetiikan Allergiaportaalin. Sieltä voit tilata tuotelistauksia sopivista kosmetiikka- ja hygieniatuotteista, jos vaikka olet jollekin tyypilliselle ainesosalle allerginen.

Hajusteettomista tuotteista voit tilata erillisen tuotelistauksen, vaikka sinulla ei olisi testein todettua hajusteallergiaa. Allergiaportaalista löytyy lisäksi asiantuntijatietoa kosmetiikka-allergioista ja kosmetiikkalainsäädännöstä.

Kosmetiikan Allergiaportaaliin on kerätty tuhansien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden raaka-ainetiedot yhteistyökumppaneiltamme, jotka ovat kosmetiikan valmistajia ja maahantuojia. Verkkopalvelusta löytyy niin ihonhoitotuotteet, meikit kuin hiustenhoitotuotteetkin. Lisäksi löytyy tietoa suppeasta määrästä pyykinpesu- ja huuhteluaineita sekä tiskiaineita.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksellä on myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, josta voit kysyä tietoa kosmetiikka-allergioista ja ihonhoidosta. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan voit olla yhteydessä sähköpostitse, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi.

Jos epäilet, että sinulla on kosmetiikka-allergia, sitä voi testata esimerkiksi lääkärin määräämillä epikutaani- eli lapputesteillä. Jos allergia todetaan, tulee allergiaa aiheuttavia kosmetiikan ainesosia jatkossa välttää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Allergiset sairaudet lisäävät myös aikuisten astmariskiä

Kodin sisäilman mikrobisto voi suojella lasta astmalta

Tuore tutkimus haastaa aiemman suosituksen – astmaatikkojen ei kannatakaan välttää hengästyttävää liikuntaa