Ihmiset & kulttuuri

Video: Hurjaa draamaa – runsaan viikon ikäiset kilit Leo ja Lempi kohtaavat tunteita herättävän tulokaslajin

Sekä valkoposkihanhet että eläinlapset kuuluvat Korkeasaaren eläinpuiston kevääseen.
Maija Partanen
Yhdeksän päivää vanha afrikanpikkuvuohi Lempi on toinen uteliaista kilikaksosista.

Kevään ensimmäiset eläinlapset ovat syntyneet Korkeasaaren eläinpuistossa. Villisika on saanut raitaisia porsaita, metsäpeura vasan ja afrikanpikkuvuohi pikkuruisia kilejä.

Myös valkoposkihanhet kuuluvat oleellisena osana Korkeasaaren kevääseen. Tällä hetkellä eläinpuiston alueella pesii yli 140 hanhipariskuntaa.

Perinteisesti Jäämeren rannalla elänyt lintu levittäytyi Suomeen 1980-luvun alussa. Hanhet ovat paikkauskollisia, joten pesivien hanhiparien määrä kasvoi, kun linnut poikasineen palasivat Suomen rannikolle lisääntymään.

Kun hanhiemo hautoo, koiras vartioi pesimärauhaa. Videolla näet, kuinka vuohien talvikarsinan aidan viereen pesänsä tehnyt valkoposkihanki puolustaa pesäänsä, kun vuohet kilikaksoset Lempi ja Leo uskaltautuvat liian lähelle aitaa. Kilien Impi-emo seuraa välikohtausta valppaana lähietäisyydeltä.

Juttua korjattu 15.5. kello 11.15: Eläinpuiston alueella pesii yli 140 hanhipariskuntaa, ei 75, kuten aiemmin kerrottiin.

Maija Partanen
Villisian porsaat ovat raidallisia.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lännen Media: Villisikajahti ei kiinnosta metsästäjiä edes valonvahvistimien ja pimeänäkölaitteiden kanssa

Hakkuukoneen kuljettajan pitää ajaa rutikuivana kesänä kieli keskellä suuta – konkarin työuralle on sattunut yksi sytyttävä kipinä: katso video hakkuusta

Katso video: Oppiiko vanha koira uusia temppuja? Se testataan rusakkojahdissa