Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

Muistatteko vielä Maamiehen tietolaarin? – Ylelle pitkän tauon jälkeen maatalousaiheinen radio-ohjelma

Maanviljelijän tietobaari -poadcast alkaa Yle Areenassa heinäkuussa.
Sanne Katainen
Maanviljelijän tietobaari -poadcast alkaa Yle Areenassa heinäkuussa.

Maanviljelijän tietobaari-podcastissa nuoret maanviljelijä-tutkija-kouluttaja-kaverukset Juuso Joona ja Tuomas Mattila keskustelevat uudistavasta, regeneratiivisesta ruuantuotannosta.

Joona ja Mattila ovat ensisijaisesti maanviljelijöitä, jotka tekevät tiloillaan kokeiluja ja kehittävät ekosysteemiä korjaavaa ruuantuotantoa. Lisäksi he kehittävät hiiliviljelyä ja maan kasvukunnon korjaamista tutkimushankkeissa ja neuvojayhteistyöllä.

Podcast alkaa Yle Areenassa ma 8. heinäkuuta. Uusi jakso julkaistaan kerran viikossa ja sarja kestää kahdeksan jakson verran.

Maanviljelijän tietobaari päättää maatalous-aiheisten suomenkielisten radio-ohjelmien hiljaisuuden. Maamiehen tietolaari palveli viljelijäväestöä keskustelemalla ajankohtaisista asioista ja uusista viljelymenetelmistä vuodesta 1952 alkaen 2000-luvun alkuun. Maailma on kuitenkin muuttunut 50-luvun alusta ja maatalous on ison uudistusprosessin keskellä.

Maanviljelijän tietobaarissa vastataan ajankohtaisiin ja ruuantuotannon uudistumista käsitteleviin kysymyksiin, kuten: mistä maanviljelyssä on kyse? mitä on hiiliviljely? sekä mikä on paras puimurin laonnostin? Isoista aiheista huolimatta, asioita käsitellään leppoisasti jutustellen ja maalaisjärjellä varustettuna.

Podcast tavoittelee kuulijoikseen kaikkia traktorin hytissä viihtyviä sekä tulevaisuuden ruuantuotannosta kiinnostuneita kuulijoita.

Lue lisää

”Mittarit värähtivät ulointa Airistoa myöten”

Mikä on pizzan tilavuus?

Sisäpiirin homma

Suomenpystykorvien kasvattaja radiodokumentissa