Söin täällä: Makujen sillisalaattia Postin tapaan - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Söin täällä: Makujen sillisalaattia Postin tapaan

Nilsiän noutopöydässä osa ruuista oli lähes loppu ja haaleita, vaikka kello oli vasta puoli yksi päivällä.
Sanne Katainen
Nilsiän kirkonkylän Wanha Postitalo tarjoaa lounaaksi sekalaisen kattauksen niin silmänruokaa kuin vatsantäytettä.

Nilsiän kirkonkylän Wanha Postitalo tarjoaa lounaaksi sekalaisen kattauksen niin silmänruokaa kuin vatsantäytettä.

Testikeskiviikkona noutopöydän antimet olivat osittain erilaiset kuin listalla. Osa ruuista oli lähes loppu ja haaleita, vaikka kello oli vasta puoli yksi päivällä.

Esimerkiksi jälkiruuaksi piti olla tiramisu­kakkua, mutta lautasella oli pari kuivahtanutta marjatortun palaa. Aprikoosikiisselin sijaan kipoissa näytti olevan luumusoppaa.

Savossa kun ollaan, ilahduttavasti tarjolla oli paistettuja muikkuja ja maukkaita sellaisia. Hillojen ystävänä nautin jauhelihapihvin kanssa makeankirpeästä chutneystä ja raparperihillosta sekä raikkaista mummonkurkuista, joita terästi roseepippurinen liemi.

Vatsa täyttyi hyvin tälläkin lounaalla, vaikkei kaikki ollut sitä, mitä luvattiin. Syödessä voi ihailla sekalaisia keräilykokoelmia vanhoista kahvikupeista mainostauluihin ja lamppuihin. Räsymatot lattialla ja kuluneet huonekalut luovat myös omanlaistaan tunnelmaa.

Wanha Postitalo, Nilsiäntie 76, Nilsiä

www.wanhapostitalo.fi

Lue lisää

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan

Söin täällä: Saanalle kiivennyt tarvitsee tuhtia ruokaa – retkeilykeskuksessa niukka käristys lennähti pöytään kylmänä

Lapsuudesta kumpuavat mielihalut ajavat kiinnostaviin keittiökokeiluihin

Söin täällä: Amorinrannassa voi leikkiä hetken kuninkaallista – punainen kakluuni ja pitsipöytäliina kruunaavat keittohetken