Ihmiset & kulttuuri

Muistatko nämä urheiluselostuksien hauskimmat helmet? "Kavereiden kädet tärisevät kuin ensimmäisillä treffeillä sillä nuorella miehellä"

MT listasi viisi ikimuistoista urheiluselostusta.
Jukka Pasonen
"Kyllähän nämä tolppalaukaukset säväyttävät, mutta loppujen lopuksihan tulos on sama kun vetäisi pallon kymmenen metriä maalin ohi", Bror-Erik Wallenius filosofisoi jalkapallon MM-kisoissa 1998.

F1-selostaja Matti Kyllönen kommentoi ranskalaisen Jean Alesin keskeytystä Suzukan osakilpailussa 1990-luvulla.

"Voi voi, Alesi keskeyttää. Siihen purkautuivat Alesin paineet, ja loput paineethan purkautuvatkin sitten illalla tyttöystävän kanssa hotellihuoneessa."

Antero Mertaranta hehkuttaa, kun Niko Kapanen tekee Suomen 3–1-maalin Ruotsia vastaan jääkiekon MM-finaalissa 2011. Suomi voitti lopulta toisen jääkiekon maailmanmestaruuden maalein 6–1.

"Sinne lyödään sellaista painetta, että kavereiden kädet tärisevät kuin ensimmäisillä treffeillä sillä nuorella miehellä, joka kyseli että 'Joko saa pitää kädestä, joko saa pitää kädestä?"

Mikko Hannula teki hauskoja väännöksiä Cheekin Sokka irti -laulusta lentopallon MM-kisoissa 2014. Tässä on esimerkki Suomi-Kuuba-pelistä.

"Hokka irti, sanoivat kangasniemeläiset, kun miettivät sitä, että oma kylä otetaan kuntaliitoksessa irti itsenäiseksi kunnaksi "

Ylen selostajakonkari Bror-Erik Wallenius tunnetaan filosofisista bubismeistaan. Tässä on selostusnäyte jalkapallon MM-kisoista 1998.

"Kyllähän nämä tolppalaukaukset säväyttävät, mutta loppujen lopuksihan tulos on sama kun vetäisi pallon kymmenen metriä maalin ohi, sillä totuushan on se, että vain maalipuiden sisään menevät pallot voivat mennä maaliin."

Sinivalkoinen selostaja Paavo Noponen yhdisti radioselostuksissaan kansallishengen, huikean räjähtävyyden ja lennokkaan runollisen maalailun. Tässä Noponen kuvailee Matti Nykäsen ratkaisevaa hyppyä 1988 Calgaryn olympialaisten suurmäen kisassa.

"Teräksinen välke silmissään tähyää Matti alas. Siellä levittäytyy hänelle suuren lännen Eldorado, monien unelmien kultamaa. Hän hyökkää vauhtiin preerian keskellä kuin tarujen aarnikotka, avaruuden radioaalloilta kaikuu syöksyn suhina."

Lue lisää:

Mikko Hannula tunnetaan värikkäistä kielikuvista, iskelmäsiteerauksista ja imitaatioista – suosikkiselostaja paljastaa uransa huippuhetket

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pumppu lujilla: Amerikkalaiseen jalkapalloon on tartuttava kun siihen saa mahdollisuuden

Uutissuomalaisen kysely: 47 prosenttia haluaa Ylen käyttävän enemmän rahaa urheiluun

Juoksulegenda Lasse Virén on yhä kilpavuosiensa mitoissa – "Minun piti taistella, että pääsin yleensä olympialaisiin mukaan"