Ihmiset & kulttuuri

Tässä he ovat! MT:n uudet kesätyöntekijät ovat kirjava katras

Uudet naamat aloittivat toimituksessa maanantaina. Kesätyöntekijöitä on Rovaniemeltä Helsinkiin ja siltä väliltä.
Elina Vironen
Takarivissä Jutta Mykrä (vas.), Tuovi Mäkipere, Jarno Mela, Riina Karvonen ja Emma Pihkala. Kolmen rivissä Iida Jäykkä (vas.), Anniina Liimatainen ja Elli-Noora Kamppuri. Etualalla Piia Pesola, Elina Vironen ja Hermanni Härkönen.

Kesän voi julistaa virallisesti alkaneeksi, kun jäätelökojut ilmestyvät katujen varsille, lehmät kirmaavat kesälaitumille — ja kun Maaseudun Tulevaisuuden toimitukseen tupsahtaa kerralla joukko uusia naamoja.

Yksitoista kesätuuraajaa aloitti työt toimituksessa maanantaina, lukuun ottamatta muutamaa, joiden pesti alkoi jo toukokuussa. Harvinaista kyllä, tänä vuonna kaikki kesätyöntekijät ovat ensimmäistä kertaa MT:ssä töissä.

Uutistoimittajina aloittivat Iida Jäykkä, Hermanni Härkönen, Emma Pihkala ja Elina Vironen sekä Tuovi Mäkipere.

Kiuruvedeltä kotoisin oleva Härkönen opiskelee Helsingissä politiikan tutkimusta politiikan ja viestinnän opinto-ohjelmassa.

"Hakeuduin MT:hen töihin koska täällä voin hyödyntää opintojani ja syventää tietämystäni politiikasta, erityisesti suomalaisen maaseudun – siis oman kotiseutuni – näkökulmasta", Härkönen kertoo.

Eurassa syntynyt Jäykkä viimeistelee kauppatieteen opintojaan Tampereella ja kirjoittaa graduaan Suomen elintarvikeketjun riskeistä ja riskienhallinnasta. Hänelle työ MT:ssä on ensikosketus uutistyöhön.

"Lehden aiheet ovat kuitenkin minulle entuudestaan hyvinkin tuttuja, sillä olen kotoisin maatilalta ja toiminut jo seitsemän vuotta maatalousyrittäjänä opintojeni ohella", Jäykkä kertoo.

Elintarviketieteiden maisteri, helsinkiläinen Pihkala tuntee jo talon, sillä on työskennellyt aiemmin MTK:ssa muun muassa viestinnän tehtävissä.

"Työkokemus MTK:lla tutustutti minut maaseudun elinkeinoihin ja avarsi omaa kaupunkilaista näkökulmaa kehäkolmosen ulkopuolelle" Pihkala miettii.

Satakunnasta kotoisin oleva Mäkipere on yhteiskuntatieteiden maisteri journalistiikasta ja mediatutkimuksesta. Hän on kerryttänyt toimittajan kokemustaan useissa medioissa Suomessa ja tehnyt muun muassa radio- ja valokuvaustöitä Australiassa.

Kokkolalaislähtöinen, medianomiksi valmistunut Vironen on ehtinyt olla toimituksessa jo kuukauden päivät. Paluu sanomalehtimaailmaan on ollut virkistävää asiakaslehdissä työskentelyn jälkeen, Vironen tuumii.

MT:n maataloustiimiä vahvistavat Konnevedeltä lähtöisin oleva Anniina Liimatainen ja Piia Pesola, jonka juuret ovat Kannuksessa. Liimatainen asuu Helsingissä ja opiskelee maataloustieteitä kasvinviljelytiede opintosuuntanaan. Hän on työskennellyt viestinnän alan tehtävissä Lukessa ja ollut mukana osakuntalehtitoiminnassa.

Agrologiksi Seinäjoella opiskeleva Pesola kertoo työskennelleensä yli kymmenen vuotta maatalouden parissa niin maatalouslomittajana, tilatyöntekijänä kuin maitotilayrittäjänäkin.

"Pääsen toimittajan työssä hyödyntämään vahvoja verkostojani sekä tietotaitoa alalta", Pesola miettii.

Metsätoimittajia lomittavat tamperelaislähtöinen Elli-Noora Kamppuri ja espoolainen Riina Karvonen. Kamppuri tekee Helsingissä metsätieteiden maisteriopintoja, metsä- ja suoekosysteemien hoito ja ennallistaminen pääaineenaan.

Myös Karvonen opiskelee metsätieteitä Helsingissä. Hän kertoo olevansa identiteetiltään puoliksi kainuulainen, sillä hänen sukunsa on Kajaanista.

MT:ssä nähdään kesän aikana helsinkiläisen valokuvaajan Jarno Melan otoksia. Helsingissä mediatuotantoa opiskeleva mies on työskennellyt muun muassa freelancer-valokuvaajana reilu kymmenen vuotta.

"Näin tämän kesätyöpaikan hyvänä mahdollisuutena tutustua paremmin maaseudun asioihin ja ilmiöihin", Mela kertoo.

Pisimmän matkan kesätöitä varten matkusti kouvolalaislähtöinen Jutta Mykrä, joka opiskelee Rovaniemellä graafista suunnittelua ja tulee MT:hen kesägraafikoksi.

"Odotan MT:n kesältä uusia oivalluksia, onnistumista ja ennen kaikkea itsevarmuuden kasvattamista. Mokiltakaan ei voi välttyä, mutta se kuuluu asiaan. Myös uudet tuttavuudet töissä ovat tervetulleita!", Mykrä sanoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vahdit vaihtuvat Simonkadulla – kesäväki saapui

Maaseudun Tulevaisuus etsii kesätoimittajia, -kuvaajaa ja -graafikkoa

Helsingissä jonotettiin ilmaisia puuntaimia, jotka päätyvät lähimetsiin ja mökeille – kaverukset nappasivat "kilpailevat männyt"