Ihmiset & kulttuuri

ProAgrian toimitusjohtaja kompastui Haluatko miljonääriksi tv-visailussa jalkapalloon – ”Pystyin suoraan sulkemaan pois Liverpoolin ja Manun"

Harri Mäkivuokko luki lapsena ensimmäisenä kirjasarjana Grimbergin 24-osaisen Kansojen historian.
Vesa Laitinen
ProAgrian Keskusten Liiton uusi toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko rakastaa erilaisia visailuja ja knoppitietoa.

Tiedätkö, minkä Englannin Valioliigan jalkapallojoukkueen kannatuslaulu on I’m Forever Blowing Bubbles? Onko oikea vastaus Manchester United, Liverpool, Tottenham vai West Ham?

Harri Mäkivuokko osallistui Haluatko miljonääriksi -tv-visailuun vuonna 2016. Hän pääsi vastaamaan 10 000 euron kysymykseen, kun kaikki oljenkorret oli käytetty.

”Pystyin suoraan sulkemaan pois Liverpoolin ja Manun, mutta sitten oli entten tentten. Jätin vastaamatta ja otin 7 000 euroa. Olisin arvannut Tottenhamin ja väärin olisi mennyt.”

ProAgrian Keskusten Liiton toimitusjohtaja rakastaa erilaisia visailuja ja knoppitietoa. Harri Mäkivuokko on lapsesta asti vääntänyt hiki hatussa Trivial Pursuitia.

”Jos suolistomikrobiologiaa ei lasketa, niin kansainvälinen politiikka ja historia ovat parhaiten hallussa. Ensimmäinen kirjasarja, jonka lapsena luin, oli Grimbergin 24-osainen Kansojen historia”, hän hihittää.

Haluatko miljonääriksi -ohjelman lisäksi Mäkivuokko on kokeillut viime vuosina taitoaan muissakin tv-visailuissa. Onnenpyörään hän osallistui, koska se oli Downin syndroomaa sairastaneen edesmenneen Aija-tädin lempiohjelma.

”Heikoimmassa lenkissä tulin kolmanneksi, kun kilpakumppanit pudottivat parhaimman pois. Minulle tuli vain muutama virhe koko kisassa. Putoaminen viime senteillä harmitti.”

Tietovisailujen lisäksi Mäkivuokko harrastaa työn ohessa pienimuotoista vientikonsultaatiota ja suolistomikrobiologiaa. Hän on Turun yliopiston elintarvikekemian dosentti. Kotona Kirkkonummella perheeseen kuuluu neljä lasta, joiden kanssa puuhastelu haukkaa ison osan vapaa-ajasta.

”Kotona vaimoni Karitan kanssa teen puhdetöitä ja laitamme pihaa kuntoon, sillä toistasataa vuotta vanhassa puutalossa riittää justeeraamista. Kesällä käymme myös suunnistamassa iltarasteilla, tosin lapsista vain kaksi lähtee enää mukaan”, Mäkivuokko hymyilee.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maatalousneuvonnan tila huolettaa – pitäisikö omistajien ottaa ohjat?

Pumppu lujilla: Luonnonnurmen kaipuu on mennyttä aikaa

Pukille tuoretta ruohoa! – Rammsteinin tuhoama Ratinan stadionin nurmi vaihdetaan tärkeisiin karsintaotteluihin