Ihmiset & kulttuuri

Pentti Tuohimaasta tämän vuoden Löylynhenki – "Pääsin ensimmäistä kertaa savusaunaan noin seitsemän vuoden ikäisenä"

Tuohimaa on toimi Kansainvälisen savusaunaklubin puheenjohtajana vuosina 2003–2009 ja on nykyisin klubin kunniapuheenjohtaja.
Suomen Saunaseura ry
Suomen Saunaseura ry myönsi tämän vuoden Löylynhenki-palkinnon emeritusprofessori Pentti Tuohimaalle tunnustuksena hänen pitkäaikaisesta ja aktiivisesta työstä suomalaisen saunaperinteen vaalijana ja edistäjänä.

Suomen Saunaseura ry on myöntänyt tämän vuoden Löylynhenki-palkinnon emeritusprofessori Pentti Tuohimaalle, joka on Suomen Saunaseuran mukaan toiminut saunakulttuurin hyväksi erittäin monipuolisesti ja laaja-alaisesti.

Tuohimaa on tehnyt pääasiallisen työuransa Tampereen yliopiston anatomian professorina. Vapaa-aikanaan hän on kolmen vuosikymmenen ajan ”harrastanut saunaa lähes työkseen”.

"Pääsin ensimmäistä kertaa savusaunaan noin seitsemän vuoden ikäisenä. Se oli hieno ja myrskyisä kokemus. Jos silloin päätin, että joskus minulla on oma savusauna", Tuohimaa kertoo Suomen Saunaseuran tiedotteessa.

Pentti Tuohimaa sanoo tutkivansa ja kehittävänsä kiukaita, koska hän haluaa olla varautunut puolustamaan saunomista tarvittaessa.

"Saunominen on oleellinen osa suomalaisuutta. Vähäpäästöisillä kiukailla saadaan kaikkien hyväksyntä tällekin kulttuurimuodolle eikä maailman tulevaisuus ole riippuvainen muutamasta lauantaisaunasta", Tuohimaa toteaa.

Tuohimaa toimi Kansainvälisen savusaunaklubin puheenjohtajana vuosina 2003–2009 ja on nykyisin klubin kunniapuheenjohtaja. Hän on myös Suomen Saunakulttuuri ry:n hallituksen jäsen.

Suomen Saunaseura myöntää vuosittain Löylynhenki-palkinnon ansiokkaasti suomalaisen saunakulttuurin hyväksi tehdystä työstä henkilölle tai yhteisölle. Ensimmäisen kerran palkinto jaettiin vuonna 1988.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Asiantuntija kertoo: Tästä tiedät, että kiuaskivet on aika vaihtaa

Helsingissä jonotettiin ilmaisia puuntaimia, jotka päätyvät lähimetsiin ja mökeille – kaverukset nappasivat "kilpailevat männyt"

Harvinainen yhteishaastattelu: 20-vuotias Elonkerjuu juhlii "elämän pisintä ihmissuhdetta", vaikka lopettaminenkin on ollut lähellä