Ihmiset & kulttuuri

Elokuvasäätiön tukien alueellisesta jakautumisesta ei löydy tietoa – rahaa jaettiin ainakin Hannu Karpo - ja saamelaisaiheisille dokumenteille

Suomen elokuvasäätiö julkaisi tukipäätöksensä. Säätiön tukien jakautumisesta Suomen sisällä ei ole tietoa.
Johannes Tervo
Elokuvien tuotantotukia jaettiin hieman yli 6,2 miljoonaa euroa.

Suomen elokuvasäätiö myönsi vajaat 7,4 miljoonaa euroa tuotannon, esityksen ja levityksen sekä kulttuuriviennin tukia. Rahoitusta sai kuusi pitkää ja neljä lyhyttä fiktioelokuvaa, sekä 11 dokumenttia.

Tuotantoon tulevat muun muassa Hannu Karposta ja Suomen saamelaispolitiikasta kertovat dokumentit, sekä pitkä lasten- ja nuortenelokuva.

Maaseudulla kuvattavista elokuvista ja niihin myönnetystä tuesta ei ole olemassa luokiteltua tietoa, säätiöstä kerrotaan. Elokuvien esitys-, ja levitystukia myönnetään myös maalaiskuntien teattereiden kunnostukseen.

Tällä kertaa myönnettiin laitehankinta- ja kunnostustukea elokuvateattereille Outokummussa, Tampereella ja Pietarsaaressa. Tukien alueellista jakautumista ei kuitenkaan tilastoida.

Elokuvasäätiön varat tulevat Veikkauksen voittovaroista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elokuva-arvio: Sensaatiomainen tarina Elton Johnista on tämän vuoden yksi parhaimmista elämyksistä

Elokuva-arvio: Disney nosti naisen roolia uudessa Aladdinissa, mutta se ei tee elokuvasta yhtään sen parempaa

Elokuva-arvio: Dramaattinen Ted Bundy -elokuva tuo sarjamurhaajan elämän esille ankeasti, mutta uteliaisuuden takia sitä ei voi olla katsomatta