Aku Hirviniemi seuraa innolla isosiskonsa ministeriuraa, vaikka välillä poliittiset mielipiteet menevät ristiin - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Aku Hirviniemi seuraa innolla isosiskonsa ministeriuraa, vaikka välillä poliittiset mielipiteet menevät ristiin

Riihimäkeläinen näyttelijä Aku Hirviniemi suomii kovin sanoin kaivoslakia.
Johannes Tervo
Seinäjoella Törnävän kesäteatterissa esitetään kesällä 2019 Monty Pythonin musikaalikomedia Spamalot. Komediassa on mukana myös näyttelijä Aku Hirviniemi.

Suosikkinäyttelijä Aku Hirviniemen isosisko Aino-Kaisa Pekonen nousi Antti Rinteen (sd.) hallituksen sosiaali- ja terveysministeriksi. Hirviniemi on todella ylpeä vasemmistoliittoa edustavan siskonsa menestyksestä politiikassa.

"Kiva päästä seuraamaan vierestä, millaista ministerin arki on. Siihen sisältyy varmasti paljon paineita ja autossa istumista. Toivottavasti Aino-Kaisa ehtii tulla katsomaan ministeribemarilla Seinäjoelle Spamalotin."

Hirviniemi myöntää, että poliittiset mielipiteet menevät välillä sisarusten kanssa ristiin ja joulupöydässä saatetaan käydä tiukkaa keskustelua.

Hän ei mielellään lauo poliittisia mielipiteitään julkisesti Twitterissä, koska viihdyttäjä tekee työtään koko kansalle. Luonnonsuojelu ja kaivoslaki ovat poikkeuksia, koska Hirviniemi kokee kyseiset teemat niin tärkeiksi.

"Olen onnellinen, että rakas kollegani Pirkka-Pekka Petelius pääsi kansanedustajaksi. Hänen kanssaan keskustelemme paljon luontoasioista. Pirkka-Pekalla on näkemystä, ja hän on varmasti oikeassa puolueessa vihreissä."

Hirviniemi miettii, että kaivoslaista puhuminen saattaa olla vaarallista Maaseudun Tulevaisuuden tyyppisessä "keskustalaisessa lehdessä".

"Isot yritykset Australiasta ja Kanadasta tulevat Suomeen, pumppaavat mineraalit, ajavat tytäryhtiöt konkurssiin ja jättävät paskan jälkeensä. Hallitus on onneksi järkeistämässä 1700-luvulta peräisin olevaa kaivoslakia. Pitäähän valtiollekin jäädä jotain luonnonvaroista."

Lue lisää Aku Hirviniemen tämän kesän kesäteatteriroolista Seinäjoella: Pienviljelijäksi paljastunut Aku Hirviniemi: "Unelmoin, että pääsisin näyttelemään kunnon psykopaatin roolin"

Lue lisää

Pitääkö metsän häviämisestä olla huolissaan?

Eikö luontoa ja ihmistä saisi suojella?

Aarre: Niilo Reilin Toivo-koira etsii leimikoista kanalintujen pesiä – kymmenen hehtaarin tarkistus sujuu koiralta parissa tunnissa

Luonnonsuojelu on politisoitunutta