LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ihmiset & kulttuuri

Näyttelijä Anna Victoria Eriksson: "Seinäjoella on luvassa älykästä komiikkaa"

Näyttelijän Pohjanmaan kierros jatkuu syksyllä Vaasan kaupunginteatterin Romeossa ja Juliassa.
Johannes Tervo
Anna Victoria Eriksson esittää Seinäjoen kesäteatterin Spamalot-musikaalissa jääkuningatarta.

Anna Victoria Eriksson esittää Seinäjoen kesäteatterin Spamalot-musikaalissa naispääosaa. Hän on Monty Python -näytelmän parodiahahmo, jääkuningatar.

"Olen tämän teoksen diiva. Tulen näyttämölle, laulan isoja lauluja ja oletan myös, että kaikki ihailevat minua", Eriksson naurahtaa.

Espoossa kasvanut Eriksson toimii tällä hetkellä freelancenäyttelijänä. Pohjanmaan kierros jatkuu syksyllä, kun hän näyttelee Vaasan kaupunginteatterin Romeossa ja Juliassa.

Göteborgin Balettiakatemian musikaalilinjalla opiskellut Eriksson oli kaksi vuotta kiinnityksellä Turun kaupunginteatterissa. Hän sai paljon kehuja edellisestä roolistaan Helsingin kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaalissa.

Eriksson muistaa elävästi lapsuuden kesäteatterimatkat Kirkkonummen mökiltä Raaseporiin. Itse hän on näytellyt saaristolaisteatterin kesäkiertueella Turun saaristossa ja Ahvenanmaalla.

"Vähän jännittää, miten Monty Python otetaan vastaan Seinäjoella. Treenikausi oli lyhyt, ja kesäteatteriksi kyseessä on aika massiivinen juttu. Spamalot on täynnä hienoa musiikkia ja hauskaa musikaaliparodiaa."

Eriksson on innoissaan yhteistyöstä Suomen eturivin näyttelijöihin kuuluvan Aku Hirviniemen kanssa. Hän kehuu Akun rytmityskykyä ja komedian hallintaa.

Erikssonin mukaan Törnävän kesäteatteriin voi tulla huoletta, vaikka Monty Python ei innosta.

"Luvassa on älykästä komiikkaa ja älykkäästi kirjoitettuja vitsejä."

Monty Pythonin Spamalot saa kantaesityksensä Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella 6. heinäkuuta. Musikaaliesitykset yltävät elokuun loppuun saakka.

Spamalot perustuu Monty Pythonin hullu maailma -elokuvaan vuodelta 1975 ja Broadway-ensi-iltansa musikaali sai 2005. Spamalotin ohjaa kesäteatteriin Mika Eirtovaara. Musikaalin on suomentanut Mikko Koivusalo.

Rooleissa nähdään muun muassa Olli Rahkonen, Anna Victoria Eriksson, Aku Hirviniemi ja Pihla Pohjolainen. Monty Pythonin muodostivat Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones ja Michael Palin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moto kurvasi kerrostalon viereen Seinäjoella – toritapahtuma näytti monet reitit metsään

Musiikkiteatterin rutistus: 1 500 talkootuntia vaatinut katsomo ja esitys valmiiksi ajallaan – "Henkinen tuki ja huumori pelastavat"

"Ruikonperän multakurkun" ura katkesi dramaattiseen halvaantumiseen: "Ilman valtion taiteilijaeläkettä suolat olisivat loppuneet kupista ja kuhmut otsasta”