Yli 600 puutarhaa avaa ovensa tulevana sunnuntaina – lähde tutkimusmatkalle salaisiin puutarhoihin - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Yli 600 puutarhaa avaa ovensa tulevana sunnuntaina – lähde tutkimusmatkalle salaisiin puutarhoihin

Avoimet puutarhat -tapahtuma kutsuu kesäretkelle ympäri Suomen sunnuntaina 7.7. klo 12–17.
Kimmo Haimi
Avoimet puutarhat -tapahtumassa on mahdollista ihailla sunnuntaina kukkaloistoa eri puolella Suomea.

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä Avoimet puutarhat -tapahtuma kutsuu puutarhaharrastajat ja kesäretkeilijät tutustumaan kohteisiin, joiden ovet eivät yleensä ole avoinna yleisölle.

Puutarhat ovat avoinna sunnuntaina 7.7. klo 12–17. Osa puutarhoista järjestää avointen ovien yhteydessä oheistapahtumaa, kuten kahviloita ja konsertteja.

Puutarhaliiton tapahtumavastaaja Timo Taulavuoren mukaan tänä vuonna mukana on ennätysmäärä puutarhoja, yli 600 kappaletta.

"Mukana on hyvin erityyppisiä kohteita. On sekä tarkkaan hoidettua että hyvin boheemia puutarhaa" Taulavuori kertoo.

Ympäri Suomen järjestettävään tapahtumaan odotetaan jopa 60 000 kävijää. Tapahtuma sopii niin innokkaille puutarhaharrastajille kuin kiinnostavaa kesäretkikohdetta etsivälle tunnelmoijalle.

"Puutarhaharrastajat etsivät uusia kasveja ja käyvät katsomassa, voisivatko ne menestyä omassa puutarhassa", Taulavuori kertoo.

"Aika monella intohimoisella harrastajalla on pihassaan erikoisuuksia, jotka kiinnostavat myös muita puutarhaharrastajia."

Avoimia puutarhoja löytyy Suomen lähes joka kolkasta, mutta mistä löytyvät kiinnostavimmat puutarhat?

"Etelä-Suomessa suosittelisin erityisesti Loviisan ja Lohjan seudun kohteita. Keski-Suomesta kiinnostavia kohteita löytyy esimerkiksi Jyväskylän alueelta", Taulavuori suosittelee.

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa.

Kohteisiin voi tutustua etukäteen www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla. Sivuston karttapalvelun avulla voi suunnitella reitin kiinnostaviin kohteisiin ja selata oheisohjelmaa.

Lue lisää

Oletko koskaan nähnyt näin jättimäistä omenaa? Jukka Luoman puutarhasta löytyi melkoinen mötkäle

Puutarhanhoito opettaa epäonnistumaan – päällimmäiseksi jää kuitenkin ilo

Korona toi tervettä tekemistä

Puutarhan syyslannoituksen nimi johtaa harhaan – nyt on viimeinen hetki antaa kasveille eväät ensi vuoden satoon