POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Ihmiset & kulttuuri

Polttariporukka aiheutti hilpeyttä Okrassa – "Stockmannilla ei ymmärrettäisi tällaista porukkaa"

Maanviljelijä Tuomo Sipilän ystävät olivat keksineet järjestää polttarit Okrassa.
Jarno Mela
Tuomo Sipilä esittelee maksuvälineenä toiminutta vesipulloa.

Torstaina Okrassa saattoi nähdä hilpeän polttariporukan. Avioliiton satamaan on 10.8. purjehtimassa Tuomo Sipilä, joka oli varustettu stetsonilla ja myyntisalkulla. Salkusta oli ehditty jo myymään kaikki ohran siemenet haastatteluhetkellä.

Bestman Kai Kupari kehuu Sipilän myyntisuoritusta: "Tuomo keksi myydä kaikki siemenet tuote-esittelijöille, joten myytävät loppuivat heti yhdellä suoralla".

Kuparin mukaan polttareissa on ollut mukavaa ja seura on ollut hyvää. Hänen mukaansa oli hyvä idea järjestää polttarit Okrassa.

"Tämä liittyy Tuomon ammattiin eikä missään Stockmannilla ymmärrettäisi tällaista porukkaa", Kupari toteaa viitaten Sipilän selkään kiinnitettyyn kankaaseen, joka kertoo, että Tuomon siemen Oy –sertifikaatti vanhenee 10.8.

Kaverit eivät aivan olleet päässeet yllättämään Sipilää, sillä tämä oli ehtinyt saada jo vihiä polttareiden ajankohdasta. Myös se, että juhla aloitetaan nimenomaan Okrassa, oli jo sulhasen tiedossa.

Toinen bestman Pekka Koskelin kertoo, että oli alusta asti selvää, että polttareita tullaan viettämään Okraan.

"Meistä melkein kaikki ovat tekemisissä maatalouden kanssa", Koskelin kertoo. Ystävykset vitsailevat, että sekin kuka ei työskentele alalla, omistaa ruohonleikkurin.

Hankintoja polttareihin osallistuvat eivät ole ehtineet vielä tehdä, mutta messutunnelmasta on ehditty nauttia kuitenkin polttareiden ohessa. Rahaa on kaverusten mukaan kulunut enemmän ohran jatkojalosteisiin kuin konehankintoihin.

Haastatteluhetkellä Sipilä ei vielä tiennyt, kuinka ilta tulee jatkumaan. Polttariseurue kuitenkin vihjasi, että he ovat lähdössä laivalle.

Kotiin olisi tarkoitus palata viimeistään sunnuntaina.

MT toivottaa polttariporukalle mukavia hetkiä ja onnea Sipilälle avioliittoon!

Jarno Mela
Siemenpusseja on saanut ostaa millä tahansa, mitä esittelyosastolta löytyy.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomesta löytyy upea kirjo lehmärotuja – MT taltioi karjakauneutta Okrassa

Okrassa yli 81 000 kävijää – loppusiivouksen hoiti vuolas sadekuuro

Usko palasi taas farmariheimoon