Ihmiset & kulttuuri

Onko metsä sinulle arkinen työpaikka, mainio marjastuskohde vai hartautta herättävä kirkkosali? Kerro kokemuksesi kirjaa varten!

Metsäkirjan tekijä etsii haastateltavia: "Haluan antaa puheenvuoron tavallisille metsänkäyttäjille"
ANTTI HINTSA
Metsuri, maanviljelijä ja suurpetotutkija Jani Laasala istumassa karhun patapesässä Alajärvellä kesällä 2018. Kuva on Antti Hintsan Kotini on metsä -näyttelystä, jonka Hintsa laajentaa kirjaksi.

Metsä tarjoaa aina rehellisyyttä, kertoo eräs metsänkävijä Antti Hintsan näyttelyssä "Kotini on metsä". Toinen puolestaan kuvailee marjastuksen himoaan.

Taiteen maisteri Hintsa on nyt laajentamassa näyttelyään kirjaksi, jota varten hän etsii lisää haastateltavia.

Onko metsä sinulle arkinen työpaikka, mainio marjastuskohde vai hartautta herättävä kirkkosali?

"Kirjahanke tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kertoa kokemuksestasi", Hintsa sanoo.

Hän lupaa esittää kirjassaan ihmisten henkilökohtaiset ja syvät siteet metsään. Metsäsuhdetta tarkastellaan myös paikallisen identiteetin kivijalkana.

Kotini on metsä -näyttely oli esillä perinteisissä eteläpohjalaisissa metsäpitäjissä Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä. Nyt taiteilijan tavoite on kattaa kirjallaan koko Etelä-Pohjanmaa.

"Pyydän haastateltavaa valitsemaan itselleen tärkeän metsäkohteen. Valokuvaan hänet kohteessa, jossa teemme myös haastattelun. Tällaisella menetelmällä pääsen lähemmäs ihmisten syvimpiä siteitä metsään", Hintsa kertoo työtavastaan.

Hintsa on taiteilija mutta myös metsänomistaja ja metsäyrittäjä. Kaksoisrooli tarjoaa antoisan näkymän metsään ja metsäkeskusteluun.

"Olen itse kokenut, että metsiemme tilaa, luonnetta ja käyttösääntöjä sanelevat monesti metsän ulkopuoliset tahot – tutkijat tai metsäteollisuus, taiteilijat tai journalistit, poliitikot tai ympäristöliikkeet. Kirjassani haluan antaa puheenvuoron tavallisille metsänkäyttäjille."

Nykyisiin Isossakyrössä vanhalla maatilalla elävä taiteilija on projektistaan erittäin innostunut. Hän toivoo yhteydenottoa kaikilta, joita hanke kiinnostaa edes pikkuisen.

Antti Hintsan yhteystiedot:

0445327584

kotinionmetsa@gmail.com

https://kotinionmetsa.com/

https://www.instagram.com/kotinionmetsa/

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yle: Ranskassa muuttoliike on kääntynyt pois pääkaupungista: Kaupungistuminen on pysähtynyt ensi kertaa sitten 1940-luvun lopun

Kivisten alkutaival maatilamatkailussa ei ollut ihan sileä – "Kaiken maailman neuvojia tuli matkaan ja kustannukset nousivat"

Lasinpuhalluksen taidon katoaminen on Euroopan laajuinen ongelma – halutaan aineettoman kulttuuriperinnön listalle