Tietokoneohjattu kiuas, joka lämpiää pelleteillä – supermoderni savusauna valittiin parhaaksi savusaunafestivaaleilla - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Tietokoneohjattu kiuas, joka lämpiää pelleteillä – supermoderni savusauna valittiin parhaaksi savusaunafestivaaleilla

Matkailukeskus Kuopion Saanan savusaunaan mahtuu 15 kylpijää. Se valittiin yrityssaunojen parhaaksi.
Matkailukeskus Kuopion Saana Oy
Lauteet sijaitsevat savusaunan yläosassa.

Kansainvälinen Savusaunaklubi ry valitsi Ikaalisten savusaunafestivaaleilla yrityssaunojen sarjan parhaaksi savusaunaksi Matkailukeskus Kuopion Saanan pellettilämmitteisen saunan.

Palkinnon myönsivät Kansainvälisen Savusaunaklubin saunamestari Pentti Hakala ja Löylynlyöjät ry:n räppänämestari Seppo Leskinen.

He perustelivat palkintoa seuraavasti: ”Suosituslaatta on myönnetty koesaunomisen ja perusteellisen harkinnan jälkeen sillä kokemuksella, jonka olemme saaneet testattuamme 215 savusaunaa ja tutkittuamme saunastanne 196 yksityiskohtaa.”

Saanan savusaunan on suunnitellut arkkitehti Reijo Mitrunen ja sen kiuastekniikasta vastaa Kojonkulman Hake Oy:n Konsta Heinonen.

"Pellettilämmitteisen kiukaan etuina ovat erittäin puhdas palaminen sekä vähäinen palamisesta aiheutuva savuntuotto. Pelletin syöttöä tulipesään ohjaa tietokone, jolloin kiukaan lämpötila saadaan pidettyä optimaalisena läpi päivän", Heinonen kuvailee.

"Saanan savusaunan lauteet sijaitsevat aivan saunarakennuksen yläosassa, selvästi kiuasta ylempänä. Näin löylyjen lämpö leviää miellyttävästi ja kokonaisvaltaisesti kaikkialle."

Kuopion Saanan savusauna on osa matkailukeskuksen kylpyläpalvelua ja se lämmitetään päivittäin. Savusaunaan mahtuu kerrallaan noin viisitoista kylpijää.

Saanan savusaunan on suunnitellut arkkitehti Reijo Mitrunen.
Lue lisää

Muikkuja, kukkoja ja puhdasta pohjoissavolaista ruokaa – Kuopion alue sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti arvostetun gastronomiatunnustuksen

Video: Kuopiolainen muusikko Juuso Happonen kävi sattumalta läpi vanhoja biisiaihioita – pian hän päätti tehdä laulun kiitokseksi suomalaisille ruuantuottajille

Finnpulp miettii keinoja muuttaa selluhankettaan niin, että se voitaisiin edelleen toteuttaa – "Ei hanke mihinkään ole hävinnyt"

Itä-Suomi ei halua museoksi