Ihmiset & kulttuuri

Laulaja Jaakko Teppoa ärsyttää perussuomalaisten maahanmuuttolinja: ”Ihmisarvo on jakamaton juttu"

Kansantaiteilija ei pilkkaa ketään viherpipertäjäksi, sillä hänen mukaansa luontoihmiset haluavat tehdä maailmasta paremman paikan.
Lari Lievonen
Joensuun kesäteatterissa esitetään parhaillaan Jaakko Tepon lauluihin ja tarinoihin perustuvaa musiikkikomediaa Toivo Ryynäsen elämä ja teot.

Moni puolue on pyytänyt viimeiseksi kuplettilaulajaksi kutsuttua Jaakko Teppoa ehdokkaaksi kunnallis- ja eduskuntavaaleihin. Hän on kuitenkin halunnut säilyttää ilkkumisen vapauden joka suuntaan.

Perussuomalaisten miesjärjestö valitsi vuonna 2015 Jaakko Tepon vuoden äijäksi. Häntä ärsyttää, että perussuomalaiset kerää nykyään ääniä maahanmuuttajia haukkumalla.

”Ihmisarvo on jakamaton juttu eikä poliittinen asia. Minä en rupea erottelemaan mustalaisia tai maahanmuuttajia, vaan pidän kaikista ihmisistä. Ostan aina Joensuun torilta Vietnamin tyttöjen keräämiä marjoja.”

Jaakko Teppo ei pilkkaa ketään viherpipertäjäksi, sillä hänen mukaansa luontoihmiset haluavat tehdä maailmasta paremman paikan.

”Jotkut sanovat, että meidän ei kannata Suomessa tehdä mitään ilmaston hyväksi. Minusta meidän kannattaa jotain tehdä, että tämä pallo ei pala. Hukkukoon Trump Amerikassa niihin tulviin, jos se ei välitä mistään.”

66-vuotiaan kansantaiteilijan mieltä piristää Joensuussa Ultran Uudessa kesäteatterissa esitettävä musiikkikomedia, joka perustuu hänen lauluihinsa ja tarinoihinsa.

Teppo on tehnyt Toivo Ryynäsen elämä ja teot -näytelmän käsikirjoituksen yhdessä toimittaja-kirjailija Antti Heikkisen kanssa, ja lähes jokainen esitys on ollut loppuunmyyty.

Lue lisää:

"Ruikonperän multakurkun" ura katkesi dramaattiseen halvaantumiseen: "Ilman valtion taiteilijaeläkettä suolat olisivat loppuneet kupista ja kuhmut otsasta”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Punamultapuolueet kärsivät mielikuvapolitiikasta

Rakentamisen päästökeskustelu mustavalkoista

Perussuomalaiset vastasi Rinteelle: PS valmis vain hallitukseen, jossa "kaikki hallituspuolueet sitoutuvat rehellisyyteen"