10-vuotias Jasper sai idean soittaa saksofonia eläimille – katso videolta, kuinka lehmät reagoivat tunnettuihin kappaleisiin - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

10-vuotias Jasper sai idean soittaa saksofonia eläimille – katso videolta, kuinka lehmät reagoivat tunnettuihin kappaleisiin

Lehmille ei ollut ennen soitettu saksofonia, joten kukaan ei tiennyt, miten lehmät reagoisivat.
Pasi Leino
Oliko tämä sitä Abbaa? Tänä kesänä Keron luomutilan lehmät kuulivat ensimmäistä kertaa saksofonin soittoa, kun 10-vuotias Jasper halusi soittaa lehmille Sastamalassa. Kuvan lehmät eivät liity videoon.

Jasper Kylväjä sai kesälomallaan idean soittaa eläimille saksofonilla.

Ensin Jasper yritti soittaa lampaille, mutta lampaat eivät olleet kovin kiinnostuneita ja niiden reagointi soittoon oli vähäistä.

"Lampaat lähinnä kääntelivät päätään ja tuijottivat. Eivät ne vaivautuneet edes seisomaan", Jasperin äiti Noora-Maria Kylväjä kertoo.

Hän sai kuitenkin kuulla, että lehmät voisivat olla kiinnostuneita musiikista, joten hän päätti soittaa Keron luomutilalle Sastamalaan ja kysyä, pääsisikö Jasper soittamaan lehmille saksofonia.

"Lupa tuli naurun lomasta", Jasperin äiti kertoo.

Lehmille ei ollut ennen soitettu saksofonia, joten kukaan ei tiennyt, miten lehmät reagoisivat.

Kymmenenvuotias Jasper on harrastanut saksofonin soittoa kaksi vuotta. Saksofonin soittoa ennen hän harrasti rumpujen soittoa, mutta saksofoni tuntuu hänestä enemmän omalta soittimelta.

"Jasper oppii soittamaan uuden kappaleen minuuteissa", pojan äiti kertoo.

Jasper tykkää soittaa yleisölle. Lehmille soitettavaksi hän valitsi "St. Thomaksen", Abban "Mamma Mian", Santanan "Oye como va":n ja George Michaelin "Careless Whispersin".

Lehmien ja lampaiden lisäksi Jasper on soittanut perheen koiralle. Perheen koira on ollut hyvin innoissaan Jasperin soitosta ja joskus jopa laulaa surullisissa kappaleissa soiton tahtiin. Tulevaisuudessa eläinrakas poika olisi kiinnostunut soittamaan myös muille eläimille, mikäli hänelle tulisi mahdollisuus vierailla jossakin tilalla.

Miten sitten lehmät reagoivat? Katso videolta, mitä Jasperin soitto saa aikaan lehmälaitumella.

Lue lisää

Ruotsin Yle julkaisi karmean videon: Lehmät makaavat ja vaeltavat omissa ulosteissaan

Lehmät lähtivät Ilomantsissa karkuteille – karkureissu tyssäsi pelastuslaitoksen sammutusautoon, joka sulki pakoreitin

Yle näyttää navetan arkea viisi päivää suorana verkkolähetyksenä

Eläimet pitäisi nähdä yksilöinä ja vastapuolta kuunnella – Oikeutta eläimille -järjestö löysi Maaseutunuorten kanssa yhteisiä linjoja