Penkkiurheilija, katso ainakin nämä Kalevan Kisoista! - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Penkkiurheilija, katso ainakin nämä Kalevan Kisoista!

Naisten 100 metrin aitajuoksu on Lappeenrannan Kalevan Kisojen mehukkain laji. Jo kolme aituria on alittanut Dohan MM-rajan 12.98.
Kirsti Porttila
Tänä kesänä jo 85 metriä kiskaissut Pielaveden Antti Ruuskanen on suurin suosikki keihäänheiton Suomen-mestariksi.

Yleisurheilun Kalevan kisat järjestetään viikonvaihteessa Lappeenrannassa Kimpisen kunnostetulla urheilukentällä. Ensimmäiset yleisurheilun SM-mitalit jaettiin jo torstaina miesten 10 000 metrin juoksussa ja kävelymatkoilla.

MM-kisat järjestetään tänä vuonna Dohassa poikkeuksellisen myöhään, syys–lokakuun vaihteessa.

Kalevan kisoista odotetaan lisää rajan rikkojia MM-joukkueeseen, johon on toistaiseksi nimetty 11 urheilijaa.

Naisten korkeushyppy loppukilpailu, perjantaina kello 18.15

Huippulahjakas Ella Junnila on hilannut Suomen-ennätyksen jo lukemiin 195, vieläpä puolikkaalla vauhdilla. Kahden metrin ylitys saattaa olla realismia jo lähivuosina Ringa Ropon tyttärelle. Tänä kesänä plakkarissa jo 23-vuotiaiden EM-pronssi.

Naisten 100 metrin aitajuoksu finaali, perjantaina kello 19.45

Naisten pika-aidoista on tullut yleisurheilun uusi nitrolaji, ja kilpailu Dohan MM-edustuspaikoista käy yhä kiihkeänä.

Annimari Korte juoksi Joensuussa viime viikolla hurjan Suomen ennätyksen 12.72, joka on Euroopan kauden toiseksi kovin aika. Reetta Hurske kiiti samassa kisassa 12,78. Myös kantapäänsä kanssa kipuillut Nooralotta Neziri on lähtöviivalla.

Miesten 3 000 metrin esteet finaali, lauantaina kello 20.20

23-vuotias kiriherkkä Topi Raitanen voi alittaa milloin tahansa esteissä 8.20. Fiksusti uraansa rakentanut Raitanen on kestävyysjuoksun valopilkkuja yhdessä Camilla Richardssonin kanssa.

Miesten keihäs loppukilpailu, sunnuntaina kello 16.55

Tero Pitkämäki ja Oliver Helander jättävät valitettavasti Kalevan kisat väliin. SM-kulta on tyrkyllä Antti Ruuskaselle ja entiselle pesäpalloilijalle Toni Kuuselalle, joka on kiinni kolmannessa MM-paikassa. Mitä tekevät konkarit Lassi Etelätalo ja Teemu Wirkkala?

Muita poimintoja

Miten lähelle Elmo Lakka pääsee Arto Bryggaren Suomen ennätystä pika-aidoissa? Rikkooko Taika Koilahti Ringa Ropon SE:n 685? Onko Simo Lipsanen saanut tekniikkaongelmat kuriin harjoittelutauolla?

Lue lisää

Suomi–Ruotsi-maaottelun kohtalo yhä auki

Lätkäjätkästä kehittyi kova lekamies – "Aaron on hyvin rauhallinen ja hiljaisen määrätietoinen urheilija. Hän ei kohkaa itsestään juuri lainkaan"

Yle etsii urheilua näytettäväksi – Urheiluruutu pitenee pian noin kymmeneen minuuttiin, mutta normaalista pituudesta ollaan vielä kaukana

Harjoittelua vanhaan malliin, ulkona – "Hyvin hoidetut soratiet ovat taas arvossaan, kun ulkoilupaikkoja on laitettu kiinni"