Ihmiset & kulttuuri

Karjalanpiirakan paisto sujuu evakkonaisilta kuin tanssi – Katso videolta, miten piirakat syntyvät perinteisin opein

Piirakoiden valmistus näyttää helpolta kun sen osaa. Piirakkamestari Irja Tenhunen opastaa tekemistä vaihe vaiheelta.

Montako ryppyparia piirakassa pitää olla? Miksi pulikka ei saa kolista ajellessa pöytään?

Maaseudun Tulevaisuus vieraili Iisalmessa evakkonaisten opissa ja löysi vastauksen näihin kysymyksiin. Katso alla olevalta videolta, miten ruistaikinasta syntyy kaunis ja maukas perinneherkku.

Lue juttu myös juttu Karjalanpiirakoiden tarina on pitkä – näin karjalaisten sunnuntairuoasta tuli EU-säädelty nimisuojatuote.

Video: Pentti Vänskä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Katja Kinnarinen leipoo ja myy Lontoossa oikeita karjalanpiirakoita – usein britit puhuvat Suomen sodasta ja päivittelevät miten pieni maa pärjäsi Neuvostoliitolle

Tunnetko Karjalan monet eri piirakat? Testaa tietosi MT:n visassa!

Karjalanpiirakoiden tarina on pitkä – näin karjalaisten sunnuntairuoasta tuli EU-säädelty nimisuojatuote