Pukille tuoretta ruohoa! – Rammsteinin tuhoama Ratinan stadionin nurmi vaihdetaan tärkeisiin karsintaotteluihin - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Pukille tuoretta ruohoa! – Rammsteinin tuhoama Ratinan stadionin nurmi vaihdetaan tärkeisiin karsintaotteluihin

Vanha nurmi kuoli kauhuheviyhtye Rammsteinin konserttien takia. Uusi ei ehdi täydellisesti juurtua seuraaviin EM-otteluihin.
Novarbo
Ratinan stadionin vanhaa nurmea poistetaan.

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Teemu Pukki osuu nykyisessä huippuvireessä varmasti maaliin EM-karsintaotteluissa syyskuussa, jos ruokinta toimii kuten seurajoukkue Norwichissa.

Pukki on tehnyt Valioliigan kahdessa ottelussa jo neljä maalia joukkuetovereiden huippusyötöistä. Vire lupaa hyvää 5. ja 8. syyskuuta pelattaviin Kreikka- ja Italia -otteluihin.

Nurmesta menestys tuskin jää kiinni, sillä Tampereen Ratinan stadionin kentän pinta vaihdetaan uuteen. Nurmi tuodaan Hollannista, sillä Suomesta ei löydy riittävän painavia nurmimattoja. Kotimaiset nurmet ovat ohuita, ja niiden juurtuminen kestää liian pitkään.

Ratinassa ei ole aikaa odotella, sillä vanha nurmi kuoli kauhuheviyhtye Rammsteinin elokuun konserttien aikana alumiinilevyjen alle elokuussa. Yhtye ei suostunut luopumaan levyistä. Uusi nurmi maksaa noin 200 000 euroa. Aamulehden mukaan Tampereen kaupunki ja Rammstein jakavat kulut.

Nurmen vaihdon valmistelut aloitettiin jo ennen konsertteja. Uusi nurmi ei ehdi täydellisesti juurtua, mutta sen ei pitäisi haitata.

"Suomalainen nurmi tarvitsisi kuukauden juurtumisajan ennen kuin se olisi jämerä pelialusta. Täällä painavimmat rullat painavat noin 800 kiloa. Hollannista saamme noin 2000 kiloa painavia rullia. Painonsa ansiosta nurmi pysyy pelaajien alla paikallaan, vaikka ei ehtisikään täydellisesti juurtua", uusimisen hoitavan Novarbon nurmikonsultti Mika Nurminen sanoo tiedotteessa.

Juurtumista edistävä lannoitus on Suomesta.

Juttua täydennetty Aamulehden tiedoilla 14.25.

Lue myös:

Pumppu lujilla: Nyt näyttää hyvältä – Huuhkajilla kulkee ja tähdetkin ovat kohdallaan

Suomen jalkapallomaajoukkueen nollapeliennätys on nyt 503 minuuttia – tappio oli Suomelle eilen voitto

Lue lisää

Jalkapallon Helsinki Cup toteutuu koronapandemian ehdoilla – "Haluamme palata varovasti kohti normaalia"

Valmentajan oppitunti numero yksi: Hanki riittävästi säärisuojateippiä

82-vuotias Väinö Vuolukka pitää itsensä virkeänä tanssimalla ja pelaamalla jalkapalloa – "Oli se älytön maali!"

Ranskalaislehti: Jalkapallon EM-turnaus siirretään ensi vuoteen