Kioskiketju jakaa kehuja kahvinostajille – "Puuhaan saattaa jopa jäädä koukkuun" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Kioskiketju jakaa kehuja kahvinostajille – "Puuhaan saattaa jopa jäädä koukkuun"

R-kioskin myyjille on laadittu valmiiksi koulutusmateriaali, jossa on suuri määrä valmiita kehuja.
Jaana Kankaanpää
Kioskiketju haluaa auttaa suomalaisia kehittymään kehujen antamisessa. Arkistokuva.

R-kioski on alkanut jakaa kahvinostajille kehuja.

Moni suomalainen kokee saavansa yksityis- ja työelämässä liian vähän palautetta, R-kioski kertoo tiedotteessaan.

Kioskiketju haluaa auttaa suomalaisia kehittymään kehujen antamisessa, ja lokakuun ensimmäiseen viikkoon asti kahvinostajaa on tarkoitus ilahduttaa kehuilla.

Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan kehut voivat parantaa suoritusta, kuten oppimista, sosiaalista kanssakäymistä ja ylipäätään lisätä ihmisten onnellisuutta.

”Olemme R-kioskilla törmänneet useisiin vastaaviin tutkimuksiin ja halusimme henkilöstömme kanssa tehdä asian eteen jotakin. Aloitimme homman talon sisältä, ja nyt haluamme laajentaa kehumista myös asiakkaidemme suuntaan”, R-kioskin markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin sanoo.

Viikoilla 33–40 R-kioskilta saa kehun kaupan päälle, kun ostaa kahvin. Kehut tulostuvat kehuviikkojen aikana aina ostokuittiin ja myös kahvikupeissa on kannustavia tekstejä. Lisäksi myyjiä on kannustettu kehumaan asiakkaitaan.

”Olemme huomanneet, että kehuminen ei vaadi paljon ja sen myötä suhtautuminen itseenkin muuttuu positiivisemmaksi. Puuhaan saattaa jopa jäädä koukkuun”, Schalin toteaa.

R-kioskin myyjille on laadittu valmiiksi koulutusmateriaali, jossa on suuri määrä valmiita kehuja hyödynnettäväksi kehuviikoilla. Samalla myyjiä kannustetaan keksimään omia kohteliaisuuksia.

”Saatamme esimerkiksi kiittää asiakasta siitä, että hän säästää luontoa, kun ei ota kahviinsa kantta. Homman juju on kuitenkin olla kehuissaan aito ja valita juuri edessä olevalle henkilölle sopiva kehu”, Schalin sanoo.

”Jos haluaa lähteä mukaan kehuviikoille, voi kokeilla vaikka kolmen päivän haastetta. Sen aikana voi jakaa mahdollisimman paljon kehuja niin kasvokkain kuin vaikka verkonkin kautta. Moni on saanut tästä erittäin positiivisia kokemuksia ja saanut itselleen hyvän mielen", Schalin jatkaa.

Lue lisää

Kehu päivässä pitää mielen vireänä

Kyllä ei tartte tulla kehumahan

R-kioskin omistaja luopuu häkkikananmunista

Koirankasvatusoppia ministereille