Ihmiset & kulttuuri

"Molemmat menevät päähän" – Kyrön tislaamo ja Myssyfarmi yhteistyöhön

Isokyröläisen Kyrö Distilleryn ja pöytyäläisen Myssyfarmin yhteinen langanpää löytyi paikannimestä.
Mikko Koskisen mukaan myssyfirmaa ja tislaamoa yhdistää suomalainen laatu.

Myssyfarmi sijaitsee Pöytyällä ja sen lähin taajama on nimeltään Kyrö.

”Aika moneen otteeseen joku on luullut meidän sijaitsevan Pohjanmaalla, sillä postitoimipaikkamme on Kyrö, ja isokyröläinen Kyrö Distillery on hyvin tunnettu”, kertoo Myssyfarmin myyntipäällikkö Hanna Jauhiainen. Todellisuudessa etäisyyttä on tasan 300 kilometriä.

Yhteisestä paikannimestä poiki kuitenkin yhteistyö: tislaamo ja Myssyfarmi lanseerasivat keskiviikkona Kyrö-nimisen myssymalliston. Tuotteet neulovat kyröläiset Myssymummot.

Moni on keksinyt yrityksille toisenkin yhteisen nimittäjän: Molempien yritysten tuotteet menevät päähän.

”Luonnolliset ainesosat ja suomalainen käsityö – nämä asiat lämmittävät monella tavalla”, kertoo Kyrö Distilleryn brändistä vastaava Mikko Koskinen tiedotteessa.

”Tässä on kuitenkin kyse laadusta, ei määrästä – puhutaan sitten käsin Suomessa suomalaisesta villasta neulotuista myssyistä tai suomalaisesta rukiista valmistetusta ja kansainvälisesti palkitusta viskistä”, hymyilee Jauhiainen.

Myssymummot naureskelevat Kyrö Distilleryn mainoskuvalle ruispellossa alasti juoksevista perustajista.

”Kyllä näille pojille mieluummin myssyn neuloo kuin pöksyt”, toteaa nimettömänä pysyttelevä mummo.

Lue lisää

Pöytyäläisen designyritys Myssyfarmin liikevaihto lähes tuplaantui viime tilikaudella, mutta tulos jäi yhä tappiolle

Kyrön tislaamo alkoi rakentaa omaa keittiötä juuri ennen kuin korona iski, mutta usko kotimaiseen ruokaan on vahva – "Täällä ei tarvi sormi pitkänä kysellä, että mistäs tää teidän liha tulee"

Kyrön tislaamo vei viinan voimalla Kyrön maailmankartalle – vieraita on saapunut New Yorkista asti vain katsomaan, mistä tätä ihmejuomaa oikein tulee

Pubin pitäjä vannoi, ettei ikinä enää tee ravintolahommia – kunnes Kyrön tislaamo vei mennessään: "Ei me oltu villeimmissä unelmissammekaan ajateltu, että tämä voisi mennä näin"