Ihmiset & kulttuuri

Keski-Suomessa retkeillään lauantaina kylätalojen välillä kävellen, juosten, pyöräillen ja autoillen

Ruskatapahtumassa ovat mukana Laukaan Vehniän ja Valkolan kylät sekä Koiviston kylä Ääneskoskelta.
Keski-Suomen Kylät
Laukaassa ja Äänekoskella kolme kylää yhdistää voimansa ja järjestää ruskaretken tulevana lauantaina 28.9.

Laukaassa ja Äänekoskella kolme kylää yhdistää voimansa ja järjestää ruskaretken tulevana lauantaina 28.9. Retkellä kierretään kylätalolta toiselle vapaalla tyylillä ja vauhdilla.

Tapahtumassa ovat mukana Laukaan Vehniän ja Valkolan kylät sekä Koiviston kylä Ääneskoskelta. Reitin voi kiertää ympyränä, jolloin matkaa kertyy noin 36 kilometriä tai kulkea vain yhden reilun kymmenen kilometrin etapin kylätalojen välillä.

36 kilometrin merkityn patikointireitin voi kulkea kävellen, juosten tai maastopyörällä.

Jos reitin haluaa kiertää porukassa ohjatusti, Vehniän kylätalolle kannattaa saapua kymmeneltä aamulla. Siellä porukan laittaa vauhtiin kylähullu Matti Hämäläinen alkulämmittelyllä.

Juoksijoiden joukkoa johdattaa Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen Valkolaan saakka ja kävelijöitä laulattaa Koiviston kylätalolle asti Semmareiden Joel Linna. Autojonon kärkeen asettuu HET-perinneyhdistyksen Jari Rämö vanhalla vuosimallin 1927 T-Fordillaan.

Kaikilla kylätaloilla on kahvio avoinna klo 10-17 ja lisäksi Valkolassa tarjoillaan keittolounasta puolesta päivästä kello 15 saakka. Kylätaloilla on myös erilaista toimintaa.

Kun kylätalot on kierretty ja retkeilijät ovat palanneet Vehniälle, tanssittaa Kyläpelimannit ruskaretkeilijöitä kello 17.30 alkaen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vehniän kyläyhdistys, Koiviston kyläyhdistys ja Valkolan Nuorisoseura sekä Keski-Suomen Kylät ry:n Tuu meille kylään! -hanke.

Lue lisää

Osa koululaisista viettää nyt syyslomaviikkoa – THL muistuttelee koronaturvallisuudesta

Aarre: Vaellusreissut yhdistävät ja luovat ainutlaatuisia muistoja – ”Huipulla tuuli niin, että posket lepattivat, ei voinut kuin nauraa!”

Kaksi kylää löi hynttyyt yhteen: "Meidän oli pakko yhdistää voimamme"

Lakkautetuista kyläkouluista uusseurantaloja