LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ihmiset & kulttuuri

Marski muutti Kike Elomaan elämän – kansanedustaja haluaa rekisteröintipakon myös kissoille

Perussuomalaisten kansanedustaja Kike Elomaa tunnetaan eduskunnassa eläinten ystävänä. Hän ajaa koirille rekisteröintipakkoa ja haluaisi laajentaa sen koskemaan myös kissoja.
Bo Stranden
”Marski-koira on luonteeltaan laskelmoiva ja funtsaileva. Sylvi-Tuulikki haluaa pussailla kaikkia”, kertoo kansanedustaja Kike Elomaa (ps.) koiristaan.

Kansanedustaja Kike Elomaa (ps.) tunnetaan eduskunnassa kiivaana eläinten hyvinvoinnin puolustajana. Elomaa on ajanut uudistuksia eläinsuojelulakiin ja toiminut eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtajana ja tehnyt lukuisia kirjallisia kysymyksiä eläinten hyvinvointiin liittyen.

Tällä hetkellä hän pitää tärkeänä, että koirille saataisiin rekisteröintipakko, jotta vain rahan takia pentuja tehtailevien kasvattajien toiminta saataisiin kuriin. Rekisteröintipakon Elomaa haluaisi ulottaa koskemaan myös kissoja.

"Kissoja hylätään paljon, ja se on karu asia."

Eläintenpitorikoksiin syyllistyneiden tuomioita pitäisi hänen mielestään tiukentaa sakosta ehdolliseen vankeuteen ja valvoa paremmin.

Maatilalta kotoisin olevan Elomaan silmäterät ovat 8-vuotias Marski ja 5-vuotias Sylvi-Tuulikki. Molemmat ovat Akita inu -rotuisia japanilaisia pystykorvia, joiden hankkiminen muutti elämän.

"Elämä muuttui täydellisesti. Ennen koiria oli eri elämä", Elomaa tiivistää.

Marskin hän hankki vuonna 2011, jolloin hänet valittiin myös kansanedustajaksi. "Sen mukana elämään tuli niin paljon rikkautta ja rakkautta ja tarkoitusta elämään", Elomaa kehuu vuolaasti.

Marskin nimen alkuperää ei tarvitse arvuutella. "Siitä huokui sopivasti armeijameininkiä ja isänmaallisuutta." Sylvi puolestaan viittaa useampaan kuuluisaan kaimaan: olympiamitalisti Sylvi Saimoon, presidentin puoliso Sylvi Kekkoseen ja näyttelijä Sylvi Saloseen. Tuulikki taas on Elomaan toinen nimi.

Aluksi Marski kulki viikot tuoreen kansanedustajan mukana Helsinkiin, mutta nykyään koirat asuvat Elomaan puolison kanssa pariskunnan kotona Maskussa.

Työviikon aikana kerääntynyt ikävä purkautuu viikonloppuna pussailemalla ja painimalla sekä ulkoilemalla niiden kanssa neljäsi päivässä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koirat haistavat ihmisen kehosta kivusta kieliviä välittäjäaineita – Kipukoira on kroonisen kivun kanssa elävälle todellinen hengenpelastaja

Video: Kipukoira toi Minna Marttisen elämään turvaa ja hyvinvointia – "Elämä muuttui ihan täydellisesti"

Kike Elomaa neuvoo muitakin unohtamaan laihdutuskuurit: "En koskaan käy vaa`alla enkä käytä kevyttuotteita"