Uusi suomalainen elokuvapalvelu tuo leffat kaikkien ulottuville – Ainoa vaatimus katseluun on kirjastokortti - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Uusi suomalainen elokuvapalvelu tuo leffat kaikkien ulottuville – Ainoa vaatimus katseluun on kirjastokortti

Harraste-elokuvia, dokumentteja ja muuta niche-sisältöä tarjoavan palvelun ei ole tarkoitus olla uusi Netflix.
Markku Vainio/Kirjastokino
Palvelu toimii verkkoselaimessa. Tällä hetkellä kokeilussa on mukana yli 50 kunnan kirjastot.

Useassa Suomen kunnassa on otettu kokeiluun uusi elokuvien suoratoistopalvelu, jossa elokuvia pääsee katselemaan kirjastokortilla.

Kirjastokino-niminen palvelu on parhaillaan käytössä 55 kunnassa. Palvelun valikoimassa on tällä hetkellä yli 500 elokuvaa ja tarjonta päivittyy jatkuvasti.

Kirjastokinossa käyttäjä tunnistetaan iän perusteella. Koko perhe voi käyttää palvelua omilla kirjastokorteillaan ja niin aikuiset kuin lapset saavat itselleen sopivaa sisältöä.

Palvelua tarjoavan Nordic Content Distribution oy:n toimitusjohtajan Markku Vainion mukaan kirjastot ovat ottaneet palvelun vastaan kiitosten kera.

”Kirjastot ovat olleet erittäin kiinnostuneita. Ne ovat etsineet jo vuosia ratkaisua videosisältöjen tarjoamiseen verkossa.”

Vaino kertoo, että myös tuotantoyhtiöissä palvelu on herättänyt laajaa kiinnostusta.

”Muun muassa dokumenteille, lyhytelokuville ja tietylle osalle kotimaista sisältöä ei oikein löydy sopivaa levityskanavaa. Kirjastokinon kaltainen toimija on otettu tuotantoyhtiöissä innolla vastaan.”

Palvelusta ei ole tarkoitus tehdä uutta Netflixiä, Vainio kertoo. Tavoite on ennemmin kehittää Kirjastokinoa yhdessä kirjastojen kanssa ja saada palvelusta niiden näköinen.

”Palvelussa on suuri painotus yleissivistävällä, harraste- ja muulla niche-sisällöllä. Se mihin katalogi tulevaisuudessa muotoutuu, riippuu siis paljolti kirjastoista ja heidän asiakkaistaan.”

Kirjastokinossa on pilottivaiheessa paljon kotimaisia elokuvia ja dokumentteja. Erikoisuutena Vainio mainitsee På svenska! -osion, jonne kerätään ruotsinkielistä sisältöä sekä Night Vision -kauhukatalogin.

Kirjastokinon pilottivaihe alkoi lokakuun alussa. Vainio kertoo, että yritys käy parhaillaan neuvottelua useiden palvelusta kiinnostuneiden kirjastojen kanssa. Hänen mukaansa kirjastot tahtovat osallistua palvelun kehittämiseen.

Pilottivaiheessaan palvelu on käytössä Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Varsinaissuomessa ja Satakunnassa sijaitsevissa Helle-, Ratamo-, Kyyti-, Vaski-, ja Satakirjastoissa.

Lue lisää

Eniten Oscareita eteläkorealaiselle Parasite-elokuvalle – stunttimiestä näyttelevä Brad Pitt palkittiin sivuosa-Oscarilla

Ohjaaja Joonas Berghäll tahtoo auttaa miehiä, sillä heidän elämässään moni asia voisi olla paremmin

Neljä miestä syöksyi kuolemaan Alpeilla – Legendan mukaan flunssa pelasti matkalle lupautuneen Jean Sibeliuksen hengen

Ohjaaja Timo Koivusalo: Viina oli monesti vastaus karuun keikkaelämään "Keksisipä joku sellaisen viinan, että olisi vaan iloinen nousuhumala"