Tapio Suominen listaa uransa ikimuistoisimmat urheiluselostukset – muistatko, mikä oli ainoa hänen tulkitsemansa suomalainen olympiakulta? - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Tapio Suominen listaa uransa ikimuistoisimmat urheiluselostukset – muistatko, mikä oli ainoa hänen tulkitsemansa suomalainen olympiakulta?

Nuorelta Tapio Suomiselta meinasi tulla ilopissat housuun, kun hän pääsi selostamaan Yhdysvaltain Dream Teamin koripallo-ottelut Barcelonan olympialaisissa 1992.
Kari Salonen
Otava julkaisi syyskuussa Tapio Suomisen Urheiluhullu-elämänkerran, jonka on kirjoittanut jyväskyläläinen Lasse Lindqvist.

Neljällä vuosikymmenellä Yleisradiossa työskennellyt Tapio Suominen listaa uransa ikimuistoisimmat urheiluselostukset MT:n pyynnöstä.

1. Jalkapallon MM-finaali Italia-Ranska 2006

"Ranskan Zinédine Zidane puski itselleen punaisen kortin ja koko huikea ura päättyi ulosajoon MM-loppuottelussa. Eihän niin voi käydä ja silti kävi."

2. Yleisurheilun 200 metrin MM-finaali 2009

"Usain Bolt juoksi hurjan maailmanennätyksen 19.19. Boltin ero kakkoseen katsottiin almanakasta. Sekä jalkapallon MM-finaali että yleisurheilun MM-kisat tapahtuivat Berliinin olympiastadionilla."

3. Koripallon Dream Team Barcelonan olympialaisissa 1992

"Barcelonan olympialaisiin Yhdysvalloille koottiin ensimmäinen unelmajoukkue eli Dream Team. Joukkueessa olivat mukana kaikki suurimmat NBA-tähdet Michael Jordanista Magic Johnsoniin. Salmen Pentti oli jäänyt juuri eläkkeelle ja minä pääsin 28-vuotiaana selostamaan koripalloa. Nuorella pojalla meinasi tulla ilopissat housuun."

4. Mika Myllylän olympiavoitto Naganossa 1998

"Edellisen sukupolven urheilutoimittajat kuten Anssi Kukkonen, Juha Jokinen, Pentti Salmi, Seppo Kannas ja Paavo Noponen, kävivät puolitotista kädenvääntöä, kuka on selostanut eniten suomalaisia olympiavoittoja. Myllylän kulta Naganossa on ainokaiseni. Draamaa siihen lisää myöhemmät Lahden 2001 tapahtumat ja Mikan traaginen kohtalo."

Lue lisää:

Tapio Suomisen elämänkerta avaa katastrofin taustat: Maniajakso tuhosi avioliiton, kaksi parisuhdetta ja 30 vuoden työuran Ylen urheiluselostajana

Lue lisää

Sinivalkoinen ääni onkin punavihreä – Tapio Suominen väläyttää kirjassaan kansanedustajaksi ryhtymistä

Tapio Suomisen elämänkerta avaa katastrofin taustat: Maniajakso tuhosi avioliiton, kaksi parisuhdetta ja 30 vuoden työuran Ylen urheiluselostajana

Jarmo Lehtinen muistelee legendaarista Raimo "Höyry" Häyristä ja tämän äitiä: "Äiti oli vielä kovempi puhumaan kuin Raimo"

Jarmo Lehtinen on ääni suurten tunteiden takana – hiihdon parisprintti sai hillityn selostajan sekoamaan