Lihamafia-biisissä yhdistyvät yliampuva hupailu sekä kannanotto maaseudun puolesta – videolla nuollaan pihviä valtimolaisella lihakarjatilalla - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Lihamafia-biisissä yhdistyvät yliampuva hupailu sekä kannanotto maaseudun puolesta – videolla nuollaan pihviä valtimolaisella lihakarjatilalla

Portion Boysin kappaleessa kaksimielinen huumori sekoittuu lihansyöntiin.
Kuvakaappaus musiikkivideosta
Portion Boysin Lihamafia-kappaleen musiikkivideolla sattuu ja tapahtuu.

Suomalainen huumori- ja dancemusiikkia tehtaileva Portion Boys -yhtye on julkaissut Youtubessa tuoreen Lihamafia-kappaleen, jonka musiikkivideolla seikkaillaan maaseudulla.

Kappaleen sanoituksissa kaksimielinen huumori sekoittuu lihansyöntiin.

"Jos biisin tekstejä kuuntelee, niin on jätetty vähän kuulijan varaan tulkita niitä, miten itse haluaa. Mutta jos yhtään tuotantoamme tuntee, niin aika kaksimielistähän se on", Portion Boysin muusikko ja tuottaja Mikael Forsby kertoo.

Isojoelta lähtöisin olevan ja Oulussa asuvan Forsbyn mukaan kappale on paitsi huumorimusiikkia, myös puolustuspuheenvuoro suomalaisen maaseudun sekä kotimaisen lihantuotannon puolesta.

"Nythän käydään aika voimakasta keskustelua syömiseen liittyen. Sitä hirveästi vastustetaan, ja jopa lihansyönnin kieltämistä kokonaan vaaditaan kovaan äänen. Me halusimme tempaista huumorin keinoin ja hyvässä hengessä maaseudun ja kotimaisen lihanjalostuksen puolesta", Forsby sanoo.

Kappaleella ei haluta loukata ketään, Mikael Forsby korostaa.

"Toki tällaisesta aiheesta tehty kappale voi herättää niin myönteisiä kuin kielteisiäkin tunteita, mutta tarkoituksenamme on tehdä hyvän mielen musiikkia", hän toteaa.

"Keikoillamme ympäri Suomea käy tanssimassa kaikenikäisiä ihmisiä ikähaitarilla 18–60 vuotta. Tärkein tehtävämme on huolehtia siitä, että kaikilla on hauskaa."

Portion Boys -yhtyeessä musisoivat Forsbyn lisäksi Raimo Paavola Helsingistä ja Jyrki Kannisto Tampereelta.

Lihamafia-kappaleen video on tehty yhteistyössä Pohjois-Karjalassa Valtimolla sijaitsevan Kulmala Ranchin kanssa.

Videon kumppanina on myös Kivijalka Butchery -teurastamo Muuramesta Keski-Suomesta.

Lue lisää

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä hyllytetty Ano Turtiainen ilmoittautuu puheenjohtajistokisaan – "Päätöksenteossa on asetelma isot kaupungit vastaan maaseutu"

Maaseudun ei kannata jäädä omaan somekuplaansa

Maailma koronan jälkeen

Maalle muutettiin tänä keväänä poikkeuksellisen paljon: "On tapahtunut selkeä trendipoikkeama normaalista"