Ihmiset & kulttuuri

FFD ry:n vastaisku Black Fridaylle: Tee ilmastotyötä kuluttamisen sijaan

Kansalaisjärjestöt tempaisevat ensi viikolla Tekojen tiistailla.
Kuvakaappaus
FFD markkinoi joulukampanjassa hiilikompensaatio-ohjelmaa, jolla voi hyvittää hiilijalanjälkeä ja samalla tukea ilmastonmuutokseen varautumista ja sopeutumista.

Maaseudun kehitysjärjestö FFD ry on aloittanut hiilikompensaatio-ohjelman, jolla tuetaan pientuottajien ilmastonmuutostyötä kehitysmaissa.

Ensi viikolla vietetään Tekojen tiistaita, jolloin FFD ja muut kansalaisjärjestöt kannustavat suomalaisia joko lahjoittamaan rahaa tai osallistumaan vapaaehtoistyöhön kuluttamisen sijaan. Se ja FFD:n joulukampanja käynnistyvät tarkoituksella kaupan Black Fridayn aikaan.

FFD kertoo joulukampanjassaan Mosambikista, jossa pyörremyrsky Idai teki tuhoa maaliskuussa. Mosambik on yksi esimerkki siitä, kuinka ilmastonmuutos työntää pienviljelijöitä ja metsänomistajia kuilun partaalle.

Järjestön hiilikompensaatio -ohjelman kautta suomalaiset yritykset ja kansalaiset voivat hyvittää hiilijalanjälkeään ja samalla tukea ilmastonmuutokseen varautumista ja sopeutumista.

Teojen tiistai -kampanja on noussut maailmalla jo jouluakin isommaksi hyväntekeväisyyslahjoitusten ajankohdaksi. Suomessa siihen osallistuu parikymmentä kansalaisjärjestöä.

Lue myös:

Maksoitko lentomatkastasi hiilikompensaatiota? Siitä hyötyi todennäköisesti iso peluri, ei pientuottaja

Selvitys: Pienet metsänomistajat torjuvat ilmastonmuutosta omalla toiminnallaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kännykkäkuvat avuksi metsänarviointiin – FFD:n ja tamperelaisen Trestiman hiilinielujen laskuria on testattu jo Vietnamissa

Maksoitko lentomatkastasi hiilikompensaatiota? Siitä hyötyy todennäköisesti suuri peluri, ei pientuottaja

MTK lupailee: Henkilöstön lentopäästöt kompensoidaan