Pärmäkoski sivakoi toiseksi Rukan kympillä – Norjan Johaug otti kiinni ja kaksikko tuli maaliin yhtä aikaa - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Pärmäkoski sivakoi toiseksi Rukan kympillä – Norjan Johaug otti kiinni ja kaksikko tuli maaliin yhtä aikaa

"Tiesin, että olen ihan hyvässä kunnossa ollut. Maailman kärki ei ole kaukana", Pärmäkoski kommentoi.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Tasaisen vahvan kilpailun hiihtänyt Pärmäkoski jäi Johaugille maalissa puoli minuuttia.

Suomen hiihtotähti Krista Pärmäkoski nappasi riemukkaan palkintopallisijan maastohiihdon maailmancupin avausviikonloppuna Kuusamon Rukalla. Pärmäkoski sijoittui toiseksi naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa, ja vain Norjan hiihtäjäsuuruus Therese Johaug ehti kilpailussa suomalaisen edelle.

Pärmäkosken jälkeen ladulle lähtenyt Johaug nappasi Pärmäkosken kiinni noin kahdeksan kilometrin kohdalla, ja kaksikko tuli maaliin yhtä matkaa. Pärmäkoski taipui Johaugille maalissa reilut puoli minuuttia.

"Alkuun tuntui vähän tahmealta ja lähtöpaikka vähän jännitti. Mietin, koskakohan Therese hiihtää kiinni. Toisella ringillä, kun Therese pyysi latua, pysyin melko näppärästi hänen perässään. Oli hyvä kisa, ja varmasti hänen vetoapu lopussa auttoi", Pärmäkoski tuumi Ylelle.

"Tiesin, että olen ihan hyvässä kunnossa ollut, mutta tietenkin hyvän suorituksen jälkeen on mukava lähteä jatkamaan. Maailman kärki ei ole kaukana, vaikka puoli minuuttia onkin aika pitkä matka. Kun pääsin peesiin, tiesin, että pystyn tuota vauhtia hiihtämään. Alku pitää vain saada tulemaan hieman paremmin", Pärmäkoski jatkoi.

Natalija Neprjajeva otti kolmannen sijan. Venäläinen hävisi Pärmäkoskelle 14,3 sekuntia.

Niskanen säväytti happojaloillakin

Kerttu Niskanen oli suomalaisista toiseksi paras kymmenennellä sijallaan. Niskanen aloitti kilpailun väkevästi ollen neljäntenä 3,1 kilometrin väliaikapisteellä, mutta joutui taipumaan loppumatkalla terävimmälle kärjelle.

"Liian kova alku oli. Toisella kierroksella tuntui, että vauhti hyytyi pahasti. Ei ollut hyvä päiväkään. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun sprintin hiihdän alle, ja se on vähän pois seuraavasta päivästä", Niskanen ruoti Ylen televisiohaastattelussa.

Kirjoittavan median eteen saapuessa analyysi oli laajentunut.

"Sprintissä otin kovan hapon, ja joskus se on pois seuraavan päivän suorituksesta normaalimatkalta. Vähän jäi sama fiilis ja mietityttämään", Niskanen tuumi.

"Se on kuitenkin hyvä, jos tuollaisellakin tunteella pääsee kärkikymmenikköön ja sukset luistaa. Näin pääsee taistelemaan hyvistä sijoituksista."

Kyllönen ei saanut syntymäpäivälahjaksi pisteitä

Myös Johanna Matintalo hiihti suomalaisista pisteille. Matintalo oli 25:s. Viikolla sairastellut Anne Kyllönen viettää tänään 32-vuotissyntymäpäiviään ja jäi maailmancupin pisteiden ulkopuolelle sijalle 38.

Eilinen sprintti ei tuonut takapakkia toipumiseen vaan Kyllönen voi huoletta valmistautua sunnuntain takaa-ajoon.

"Ei tullut takapakkia olotilaan, mutta kyllä tuntuu, että viimeistä puristusta ja iskutusta ei löydy. Joutuu menemään kisavauhtimiinusta", Kyllönen kertasi.

"Alku lähti hyvin liikkeelle, mutta toiselle kierrokselle lähtiessä tuli huonompi hetki. Lopussa pystyi sparraamaan. Matkaan mahtui hyvää ja huonoa."

Lue lisää

Falunin hiihtokisat vaarassa: Järjestäjien keinot alkavat loppua, jos lämmin ja tuulinen sää sekä vesisateet jatkuvat

Iivo Niskanen hiihti viidenneksi, Perttu Hyvärinen seitsemänneksi

Norjan Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa naisten maailmancupissa – Pärmäkoski puristi viidenneksi

Iivo Niskanen räväytti toiseksi maailmancupin 15 kilometrillä Tshekissä, Hyvärinen kuudes