Frozen 2 nähdään saameksi ennen Suomen ensi-iltaa - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Frozen 2 nähdään saameksi ennen Suomen ensi-iltaa

Maailmanensi-iltansa marraskuun alussa saaneen Frozen – huurteinen seikkailu jatko-osa nähdään Inarissa pohjoissaameksi dubattuna jo puolitoista viikkoa ennen Suomen ensi-iltaa.
Disney
Elokuvassa Frozen – huurteinen seikkailu Elsa pelkäsi, että hänen voimansa ovat liikaa maailmalle. Elokuvassa Frozen 2 hänen täytyy toivoa, että ne riittävät.

Vastaus kysymykseen, miksi Elsa sai syntyessään taikavoimat, vetää häntä puoleensa ja uhkaa hänen valtakuntaansa. Yhdessä Annan, Kristoffin, Olafin ja Svenin kanssa hän lähtee vaaralliselle mutta merkittävälle matkalle.

Animaatiossa Frozen – huurteinen seikkailu Elsa pelkäsi, että hänen voimansa ovat liikaa maailmalle. Elokuvassa Frozen 2 hänen täytyy toivoa, että ne riittävät.

Seikkailun jatko-osa nähdään Inarin kunnassa ainutkertaisena ennakkonäytöksenä jo lauantaina 14. joulukuuta kello 16. Suomen ensi-ilta animaatiolla on joulupäivänä 25.12.

Inarin kunnan kulttuuritoimen ylläpitämä elokuvateatteri Aslak järjestää yhteistyössä Walt Disney:n kanssa Jikŋon II -ennakkoesityksen pohjoissaameksi dubattuna Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa.

Ennakkoesitykset nähdään suomeksi ja pohjoissaameksi dubattuna samana päivänä elokuvateatteri Aslakissa, Ivalossa. Pohjoissaamen kieliversiossa on suomenkielinen tekstitys.

Ennakkoliput Sajoksen Jikŋon II esitykseen tulivat myyntiin maanantaina Sajoksen infoon ja Aslakin ennakkoliput myydään Ivalossa kunnantalon infossa arkisin klo 9-15.

Lippuja ei voi varata vaan ne on lunastettava etukäteen.

Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio osallistui Frozen 2 -elokuvan maailmanensi-iltaan Hollywoodissa marraskuun alussa.

”Elokuvan näkeminen oli hieno kokemus ja vaikka kyseessä onkin Walt Disney Animaatio Studion luoma fantasiamaailma, sieltä löytyy asioita, jotka ovat kulttuurimme innoittamaa. Odotan kovasti, että pääsen näkemään elokuvan uudelleen pohjoissaameksi”, Sanila-Aikio sanoo.

Voit lukea lisää Saamelaiskäräjien, Saamelaisneuvoston ja Walt Disney Animation Studiosin yhteistyöstä tämän linkin kautta.

Lue lisää

Porojen ruokinta kiristää välejä Inarissa – katso videolta, miten sadat porot ruokailevat jäällä kunnan määräysten vastaisesti

Kasvispainotteinen ravintola Inari sai Michelin-tähden – viisi suomalaista ravintolaa säilytti yhden tähtensä

Infektiolääkäri tyynnyttelee: ”Tuskin koronavirus ja jos onkin, se kyetään hallitsemaan”

Saamelaiskäräjät esittää valtiolle Tenojoen kalastussopimuksen irtisanomista