WWF:n vuoden luontokirjaksi valittiin susia käsittelevä tietokirja: "Tämän tyyppiset kirjat kääntävät suuntaa ja päästään pois harhaisesta ajattelusta” - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

WWF:n vuoden luontokirjaksi valittiin susia käsittelevä tietokirja: "Tämän tyyppiset kirjat kääntävät suuntaa ja päästään pois harhaisesta ajattelusta”

Viidestä finalistista voittajateoksen valinnut Markku Ollikainen kuvailee kirjaa kiihkottomaksi.
Petteri Kivimäki
Lassi Rautiaisen mukaan Suomalainen susi -teos on tehty niille, joilla kestää kantti lukea sudesta. ”Kirja on heille, jotka pystyvät omaksumaan tietoa sudesta, eivätkä omat asenteet ole esteenä tiedonsaannille”, hän toteaa.

Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen on valinnut tämän vuoden luontokirjaksi Erkki Pulliaisen ja Lassi Rautiaisen toimittaman Suomalainen susi -teoksen, jonka on julkaissut Minerva.

Viidestä finalistista voittajateoksen valinnut Ollikainen kuvailee kirjaa kiihkottomaksi. Hänen mukaansa teoksessa käytetään tiedettä ja tieteen ymmärtämistä suden roolin ja ekologisen lokeron kuvaamiseen.

"Se on tärkeää, sillä usein kokemukset sudesta kääntyvät joko voimakkaasti positiivisiksi tai negatiivisiksi. Vaikka tunnepohjainen suhtautuminen ei ole huono asia, se ohjaa usein väärään suuntaan. Tämän tyyppiset kirjat kääntävät suuntaa ja päästään pois harhaisesta ajattelusta”, Ollikainen sanoo WWF:n tiedotteessa.

Kirjan kirjoittaja Lassi Rautiainen puolestaan korostaa, että sudella on oikeutus elää ja sitä myös tarvitaan Suomen luonnossa.

"Sudesta on hyötyä ihmiselle ja luonnolle, se on vertaansa vailla. Susi toimii muun muassa luonnon puhdistajana siivotessaan pois vieraslajeja ja huonokuntoisia eläimiä”, hän kommentoi tiedotteessa.

Rautiaisen mukaan Suomalainen susi -teos on tehty niille, joilla kestää kantti lukea sudesta.

”Kirja on heille, jotka pystyvät omaksumaan tietoa sudesta, eivätkä omat asenteet ole esteenä tiedonsaannille”, hän toteaa.

Vuoden luontokirjaksi olivat finaalivaiheessa ehdolla Katja Bargumin ja Heikki Helanterän Suuri suomalainen muurahaiskirja (Minerva), Pekka Lehtosen ja Martti Perämäen Lähikuvassa kuikka (Gaudeamus), Ritva Kovalaisen ja Pekka Turusen Meren maa (John Nurmisen säätiö) sekä Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni Räinän Metsä meidän jälkeemme (Like).

WWF on palkinnut vuoden luontokirjan vuodesta 1978. Palkitsemisperusteissa keskeistä on kotimaisen kustantajan ja luonnonsuojelun edistämisen lisäksi sujuva kieli ja lukijaa palveleva kuvitus.

Lue lisää:

WWF:n vuoden luontokirja valitaan viidestä ehdokkaasta

Lue lisää

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Ylelle: Kiinteät puupolttoaineet verolle

Betoni ja rauta kirivät puutuotteiden ympäristöetuja kiinni

Turveriitely ärsyttää eikä vie asiaa eteenpäin

Alle viidesosa suomalaisista uskoo Suomen olevan hiilineutraali 2035 – hallituspuolueita äänestäneiden tuki ei juuri suurempi