Ihmiset & kulttuuri

Kirja-arvio: Pikkupojat innostuivat joogaamaan joukolla jopa synttäreillä – "Hyvän yön jooga" nousi syksyn suosikiksi

Yksinkertaiset venyttelyliikkeet on kuvailtu selkeästi sanoin ja kuvin
Lorena Pajalunga: Hyvän yön Jooga. Rauhoittavia liikkeitä lapsille. Kuvitus Anna Láng. 40 sivua. Nemo.

Lorena Pajalungan Hyvän yön jooga on meidän perheen tämän syksyn hittikirja. En olisi uskonut.

Nemokustannuksen kirjassa esitellään yksinkertaisin kuvin ja tekstein helppo joogaliikesarja, joka sopii niin perheen pienimmille kuin isoille. Osa liikkeistä tuntuu sujuvan helpommin juuri lapsilta kuin aikuisilta.

Kuudentoista liikkeen sarjan voi tehdä järjestyksessä tai siitä voi valikoida mieleisensä.

Liikkeet vaativat keskittymistä, minkä luulisi olevan väsyneille muksuille erityisen haasteellista. Mutta yllättävää kyllä, tekeminen tuntuu rauhoittavan illan touhut yhteiseen hetkeen.

Meillä kirjan kanssa on venytelty ja rauhoituttu nyt jo toista kuukautta. liikkeitä voi tehdä omaan tahtiin, joten niistä selviävät niin 4-vuotias päiväkoti-ikäinen ja 6-vuotias eskarilainen kuin 8-vuotias koululainen. Keski-ikäiselle äidille osa liikkeistä on haastavia.

Yllättävää oli se, että 6-vuotias eskarilainen vaati, että joogaa tehdään jopa pikkupoikia vilisevillä kaverisynttäreillä. Ja kummallista kyllä, sokeriherkkuja täyteen ahdetut lapset keskittyivät hiljaisuuden vallitessa vääntäytymään innolla niin kynttiläksi kuin tulivuoreksi. Ilman minkäänlaisia vastalauseita.

Meidän perheen ehdoton suosikki on karhu, jonka tassut ovat tukevasti maassa, polvet hiukan koukistuneina ja kädet hiukan eteen taivutettuina sormet kaarella kuin hunajaa janoavalla mesikämmenellä.

Lue lisää

Kirja-arvio: Vuoden 1970 Vihreä vallankumous -kuvakirja ei ole kestänyt aikaa, vaikka uusintapainoksen sanoma on yhä ajankohtainen

Kirja-arvio: Irmahiiri voittaa ennakkoluulot

Kirja-arvio: Veikeästi vaikeasta aiheesta

Kirja-arvio: Housuvaaran uimahalli on kutkuttavan innostava kirja uimahalleista