Ihmiset & kulttuuri

Katso traileri: "Elämässä voi tehdä kahdenlaisia päätöksiä. Oikeita ja vääriä." – Haaveita ja harha-askelia on uusin Muistoseurat-komedia

Järvilakeuden kansalaisopisto tuotti jo kolmannen elokuvansa. "Tosi hauskaa tämä on. Tekemällä on opittu", sanoo elokuvien käsikirjoittaja, kansalaisopiston rehtori Leea Keto.

Uutuuselokuvan ensi-iltanäytös oli heti joulun jälkeen Kauhavalla. Y-Kinon sali täyttyi yleisöstä ja hersyvästä naurusta.

Haaveita ja harha-askelia -uutuudessa seikkailee kahdesta aiemmasta Muistoseurat-elokuvasta tuttuja hahmoja, mutta mukana on myös uusia näyttelijöitä.

Yhdessä sivuroolissa vierailee televisiosta ja teatterista tuttu ammattinäyttelijä Jarkko Tiainen. Hänet tunnetaan esimerkiksi pastori Pohdon roolistaan Jukka Mäkisen ohjaamissa maaseutukomedioissa. Mäkinen on ohjannut myös Haaveita ja harha-askelia -elokuvan.

Kaikki kolme Muistoseurat-elokuvaa on tuottanut Järvilakeuden kansalaisopisto. Opisto toimii Etelä-Pohjanmaalla Evijärvellä, Kauhavalla ja Lappajärvellä.

Uutuuselokuvan juonesta tekijät kertovat esimerkiksi näin: "Kalen ja Penan perinteinen kesän kohokohta 'Muistoseurat' eli ajelu Ransu-autolla pitkin maakuntaa on päätetty unohtaa. Anteron aarteen löytyminen oli niin suuri järkytys, ettei Kale enää halua ottaa riskiä uusista yllätyksistä."

Penan aloitteesta kaksikko lähtee maakuntakruisailun sijasta tanssikurssille. Kuten arvata saattaa, kaikki ei mene ihan putkeen.

Komedia saa lisää kierroksia, kun edesmenneen Anteron naiset Maire, Sirkku ja Katinka päättävät, että nyt on tyttöjen vuoro lähteä muistoseurareissulle.

Kalen vaimo Marja-Terttu on saatu houkuteltua kuskiksi. Totuttuun tapaan anoppi Lempi änkeää väkisin mukaan.

Entä onko baarineito Tyynen ja runoilija-filosofi Torstin orastava suhde edennyt?

"Se on varmaa, että harha-askelia voi tulla muuallakin kuin tanssilattialla", tekijät paljastavat.

Elokuvaa esitetään alkuvuoden aikana Kauhavan Y-kinon lisäksi noin kymmenessä muussa eteläpohjalaisessa elokuvateatterissa. Elokuvan voi nähdä myös Oulussa ja Kuusankoskella.

Lue lisää