Olympiakaupunki Tokio kylpee ensi kesänä julkisuudessa, josta Vimpeli aikoo napata osansa – Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli: ”Japanissa on suoranainen Suomi-buumi" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Olympiakaupunki Tokio kylpee ensi kesänä julkisuudessa, josta Vimpeli aikoo napata osansa – Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli: ”Japanissa on suoranainen Suomi-buumi"

"Japanilaiset haluavat matkustaa Suomeen, ja suomalaisille tuotteille on kysyntää", kertoo Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.
Johannes Tervo
"On toimittava yhdessä, jos aiomme saada omalle alueellemme japanilaisia matkailijoita", Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli sanoo Vimpelin Lakeaharjulla. Joulukuisen päivän tuisku on niin tiheä, että Euroopan suurin kraatterijärvi Lappajärvi häipyy taustalla lumisateeseen.

Suomi kiinnostaa Japanissa, kertoo Sam Leijonanmieli. Vimpelin kunnanjohtajalla on asiasta ajantasaista tietoa, sillä hän vieraili Japanissa marraskuussa. Samalla matkalla oli naapurista Lappajärveltä kunnanjohtaja Sami Alasara.

Tokion metropolialueella kunnanjohtajat tapasivat useita japanilaisia kollegoitaan.

"Suomen koulutusjärjestelmä, neuvolapalvelut ja vanhustenhoito", Leijonanmieli kertoo esimerkkejä puheenaiheista.

Tokiossa järjestetään ensi kesänä olympialaiset ja paralympialaiset. Maailman huomio kohdistuu Japaniin.

"Business Finland rakennuttaa Suomen Tokion-suurlähetystön kanssa Tokion keskustaan Metsä-paviljongin, josta Vimpeli ja Lappajärvi ovat määräajaksi varanneet oman tilan."

Paviljonki toimii heinäkuusta joulukuun loppuun. OIympialaisten ja paralympialaisten aikana Metsä on suomalaisten kotipesä Tokion kaupunkiviidakossa.

Johannes Tervo
"Emme halua omia estradiamme Metsä-paviljongissa. Mukaan pääsee, kunhan tulijat sopivat kokonaisuuteen", Sam Leijonanmieli kertoo.

Vimpeli ja Lappajärvi kuuluvat Etelä-Pohjanmaan itälaidan Järviseutuun, jota kunnat lupaavat markkinoida osastollaan.

"On toimittava yhdessä, jos aiomme saada omalle alueellemme japanilaisia matkailijoita. Aasialaiset turistit haluavat lomallaan vierailla useissa kohteissa ja nähdä mahdollisimman paljon."

Järviseudun kuntien ja Ähtärin yhteinen ponnistus on Kraatterijärvi Geopark, jolle pyritään saamaan YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön Unescon kansainvälinen geopark -status. Kraatterijärvi-tietoa viedään Japaniin totta kai.

Johannes Tervo
Vimpelin kunnanjohtaja innostaa Japaniin varsinkin puurakentamisen osaajia. "Suomalaista puuta ja puutalorakentamista arvostetaan. Japanissa on markkinoita tarjolla."

"Tieto Metsä-paviljongin osastostamme on levinnyt hyvin. Yhteydenottoja on tullut kautta Suomen", kunnanjohtaja kertoo.

"Emme halua omia estradia. Mukaan pääsee, kunhan tulijat sopivat kokonaisuuteen."

Oman alueen vientiyrityksille ovi on auki. Leijonanmieli innostaa mukaan etenkin puurakentamisen osaajia.

"Suomalaista puuta ja puutalorakentamista arvostetaan. Japanissa on markkinoita tarjolla."

Johannes Tervo
”Japanissa on suoranainen Suomi-buumi. Maamme kiinnostaa matkailukohteena, ja suomalaisille tuotteille on kysyntää."

Lue lisää

Japanin rankkasateissa kuollut jo ainakin 50 ihmistä

Ainakin neljäkymmentä ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa ja mutavyöryissä Japanissa – yli puolta miljoonaa kehotettu evakuoitumaan

Sateet yltyvät taas Japanin rankkasateiden runnomalla saarella – kadonneiden etsintä jatkuu

Kunnanisien hurja tempaus – Kävelyä helteessä yli 70 kilometriä