Voiko yhdyntä käynnistää synnytyksen? Lääkärin palsta: Seksi on turvallista raskauden aikana - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Voiko yhdyntä käynnistää synnytyksen? Lääkärin palsta: Seksi on turvallista raskauden aikana

Ennenaikaisesti synnyttäneiden ja normaaliin synnytykseen päätyneiden äitien välillä ei ollut tilastollisesti merkitsevää eroa raskauden ajan yhdynnöissä.
Jukka Pasonen

Yleinen luulo on, että yhdyntä raskauden aikana voi aiheuttaa ennenaikaisen synnytyksen käynnistymisen. Seksuaalilääketieteen tiede­lehdessä hiljattain julkaistun katsauksen mukaan normaalin raskauden aikana voi rauhassa harrastaa seksiä.

Artikkeliin oli tehty kooste niistä tutkimuksista, joissa oli tutkittu raskauden aikaisten yhdyntöjen suhdetta ennenaikaiseen synnytykseen. Mukana tutkimuksissa oli vajaat 1 500 naista, joilla oli kohdussa yksi sikiö normaalisti päätilassa eli pää synnytyskanavaan päin.

Ennenaikaisesti synnyttäneiden ja normaaliin synnytykseen päätyneiden äitien välillä ei ollut tilastollisesti merkitsevää eroa raskauden ajan yhdynnöissä. Tutkimus vahvistaa suomalaisia suosituksia, joiden mukaan normaalin raskauden aikana voi harrastaa seksiä kuten muulloinkin.

MT:n lääkäripalstan kirjoittaja on lääketieteen tohtori.

Lue lisää

Painonhallinnan kannalta milloin syöt on jopa tärkeämpää kuin mitä syöt

Sähkötupakka ei olekaan tupakkaa parempi

Tutkimus: Krapulassa reaktiot hidastuvat, muisti pätkii, ajamisesta voi tulla vaarallista ja työteho laskee

Lääkärin palsta: Pitkäaikaisen kivun ja väsymyksen syy voi olla suoliston bakteereissa