Vimpelin kunnanjohtaja on maailman ensimmäinen Leijonanmieli: "Eipä tarvitse joka kokouksessa kerta toisensa jälkeen jankata, kuka olen" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Vimpelin kunnanjohtaja on maailman ensimmäinen Leijonanmieli: "Eipä tarvitse joka kokouksessa kerta toisensa jälkeen jankata, kuka olen"

Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli tunnettiin aiemmin nimellä Sami Gustafsson. Maailman ensimmäisen Leijonanmielen tavoite on, että hän ei olisi viimeinen.
Johannes Tervo
Sam Leijonanmieli aloitti Vimpelin kunnanjohtajana viime maaliskuussa. Kadettikoulun suorittanut mies toimi ennen kunnanjohtajuuttaan Suomen merivoimissa monissa tehtävissä.

"Nimenmuutokseni oli vireillä jo silloin, kun minut valittiin kunnanjohtajaksi Vimpeliin. Viralliseksi uusi nimi tuli itsenäisyyspäivänä 6.12.2019", Sam Leijonanmieli kertoo.

Nimenmuutoksen syistä kunnanjohtaja kertoo, että hän ei ole isänsä kanssa tekemisissä. "En myöskään tuntenut omaksi entistä sukunimeäni, joka tulee isältäni."

Uutta nimeään Leijonanmieli pohti pitkään. Vaihtoehtoja oli lukuisia, valinta osui Leijonanmieleen. Ja nimenomaan muotoon Leijonanmieli, ei Leijonamieli.

"Oma siskoni on kutsunut minua tällä nimellä lapsuuden alkutaipaleista asti. Sukunimi kuvastaa myös isänmaallista luonnettani sekä lähes horjumatonta pohjalaista mieltäni, joka minulle tulee verenperintönä."

Vimpelin kunnanjohtaja on tällä hetkellä maailman ainoa henkilö, jonka sukunimi on Leijonanmieli.

"Tavoitteeni on, että en ole viimeinen."

Leijonanmieli on varmasti oikeassa arvioidessaan, että hänen uusi nimensä jää ihmisille mieleen.

"Ei tarvitse joka kokouksessa kerta toisen jälkeen jankata, kuka olen."

Etunimensä Leijonanmieli päätti vaihtaa muotoon Sam. "Se sointui hyvin yhteen uuden sukunimen kanssa."

Hän korostaa, että on kaikille kuntalaisille edelleen se sama tuttu Sami. "Nyt ja aina."

Lue myös: Pesäpallodiplomatia toimii, kun Vimpeli solmii suhteita Japaniin – Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli vie diplomatian opintojaan käytäntöön

Johannes Tervo
Sam Leijonanmieli kuuluu nuoriin kunnanjohtajiin, hän on 29-vuotias.

Sam Leijonanmieli

  • Vimpelin kunnanjohtajaksi maaliskuussa 2019.
  • Aiempi nimi: Sami Gustafsson. Nimenmuutos Sam Leijonanmieleksi astui voimaan 6.12.2019.
  • Ikä: 29 vuotta
  • Perhesuhteet: poikamies
  • Aiempi työura: Suomen merivoimissa monissa tehtävissä. Sotilasarvoltaan yliluutnantti.
  • Suorittanut kadettikoulussa sotatieteiden kandidaatin tutkinnon laivaston opintosuunnalla. Yhdysvalloissa suorittanut diplomatian ja sotatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 2017 sekä GC-tutkinnon valtionturvallisuudesta ja strategiasta.
  • Harrastukset: full contact karate, metsästys, kalastus ja yritystoiminta
  • Viimeksi luettu kirja: Jeremy Rifkin: Zero Marginal Cost Society
  • Instagram: sam_leijonanmieli; Facebook: Sam Leijonanmieli; Twitter: SLeijonanmieli

Lue lisää

Pesäpallodiplomatia toimii, kun Vimpeli solmii suhteita Japaniin – Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli vie diplomatian opintojaan käytäntöön

Olympiakaupunki Tokio kylpee ensi kesänä julkisuudessa, josta Vimpeli aikoo napata osansa – Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli: ”Japanissa on suoranainen Suomi-buumi"

Maaseudun joukkue voittaa kohta Suomen mestaruuden

Vimpeli sykkii pesäpallolle